Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Laat computers voor ons werken

Na het afronden van je bachelor kun je direct aan de slag: er is een blijvend grote vraag naar computerwetenschappers.

Ben je nog lang niet uitgestudeerd? Dan kun je kiezen voor een van onze masterprogramma’s.

Tijdens jouw studie Computer Science heb je les gekregen van inspirerende docenten en toponderzoekers. Je hebt computertaal leren begrijpen en spreken. Je kunt een gebruiksvriendelijke applicatie maken, zwaktes in de veiligheid van netwerken opsporen en verhelpen of een zelflerende robot ontwerpen. In een wereld waar informatie en informatieverwerking zo belangrijk zijn, zijn er banen in overvloed voor jou. Als afgestudeerde computerwetenschapper word je bijvoorbeeld software engineer bij Google, ethische hacker bij XS4ALL, of consultant bij Accenture.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Kies je ervoor om verder te studeren? Dan kun je bij de Vrije Universiteit Amsterdam kiezen uit verschillende aansluitende masterprogramma’s, waaronder topopleidingen volgens de Keuzegids. Eén hiervan is de gelijknamige master Computer Science die de VU samen met de Universiteit van Amsterdam verzorgt.

Daarnaast kun je na de bachelor ook doorstromen naar een andere master die verwant is aan Computer Science, bijvoorbeeld:

Je gaat werken

Er is een grote vraag naar computerwetenschappers in de maatschappij. Je zult weinig moeite hebben met het vinden van een baan en er is veel keuze in verschillende banen. Met jouw kennis kun je bijvoorbeeld aan de slag als frontend engineer bij bol.com, als consultant bij Capgemini, of je begint je eigen bedrijf als software-ontwikkelaar. 

Mogelijke functies:

  • Software-ontwikkelaar 
  • Chapter lead 
  • Front-end engineer 
  • Data-wetenschapper 
  • Consultant 
  • Universitair docent
  • Informaticaleraar