Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Waar mens en technologie elkaar ontmoeten

AI krijgt een steeds grotere rol in onze maatschappij en het belang van AI neemt daardoor alleen maar toe.

Bijna alle organisaties hebben baat bij het intelligent gebruik van computers. Alumni van Artificial Intelligence vinden vaak snel een baan en vormen een belangrijke brug tussen technologie en maatschappij. Je bent waarschijnlijk niet de programmeur die zelf bouwt, maar hebt de vaardigheden om het probleem vanuit een menselijk perspectief te analyseren en te begrijpen en dit te vertalen naar een projectplan dat door een ontwikkelaar wordt uitgevoerd. Je kunt ook aan de ontwikkeling van een zorgrobot meewerken, een app ontwikkelen die mensen met een depressie helpt of je kennis inzetten bij e-learning-projecten die scholing verbeteren. De wereld ligt aan je voeten.

Guszti Eiben, hoogleraar Artificial Intelligence aan VU Amsterdam

"Gezien het feit dat evolutie intelligentie kan voortbrengen, is het aannemelijk dat kunstmatige evolutie kunstmatige intelligentie kan voortbrengen"

Guszti Eiben is bij de VU actief op het gebied van Embodied AI, met name in Evolutionary Robotics. Dat houdt in dat hij bezig is met  machines die zichzelf reproduceren, verbeteren en intelligentie ontwikkelen. Zijn meest prominente inspanningen kun je zien in deze video.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

De meeste alumni van de bacheloropleiding Artificial Intelligence gaan door met een master. Door het interdisciplinaire karakter van de studie kun je doorstuderen in verschillende richtingen. Let op: De specifieke toelatingseisen vind je op de programma pagina:

Studenten die graag hun kennis willen overdragen kunnen ook een educatieve minor in het derde jaar volgen of voor een educatieve master kiezen. Met beiden kun je lesgeven op middelbare scholen in Nederland.

Je gaat werken

Topondernemingen en consultancy-bedrijven zijn op zoek naar gekwalificeerde computer- en data- wetenschappers. Je kunt ook kiezen om voor een kleine, dynamische startup te gaan werken. Alumni van de Artificial Intelligence-opleiding komen onder andere terecht bij Elsevier, Philips, TNO en Chipsoft. Je kunt ook applicatieontwikkelaar worden bij een startup, kennismanager of informatieanalist bij een bedrijf of gezondheidszorginstelling.

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?