Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Waar mens en technologie elkaar ontmoeten

Los je graag op een creatieve manier problemen op? Wil je technologie inzetten om mensen te helpen? Heb jij affiniteit met psychologie, medische wetenschap en AI?

Dan is de studie Artificial Intelligence iets voor jou. Check hier of je voldoet aan de toelatingseisen en lees hoe je je aanmeldt.

Voor deze opleiding wordt een strikte aanmelddeadline van 1 mei 2024 gehanteerd. Dien je een verzoek tot inschrijving na deze datum in dan zal deze worden afgewezen. Vanaf 1 oktober 2024 kan je een verzoek tot inschrijving indienen voor studiejaar 2025-2026. 

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen met een Nederlandse vooropleiding

  Vwo-diploma
  Aan de VU kun je met de volgende vwo-profielen Artificial Intelligence studeren:

  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij 
  • Cultuur en Maatschappij, aangevuld met wiskunde A of B

  Hbo propedeuse 
  De volgende deelcertificaten dienen aanvullend te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Wiskunde A of B
  • Engels

  Hbo bachelor 
  De volgende deelcertificaten dienen aanvullend te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Wiskunde A of B
  • Engels

  Ouder dan 21?      
  Voldoe je niet aan één van bovenstaande opleidingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om op grond van het toelatingsonderzoek te kunnen worden toegelaten tot de opleiding. Raadpleeg de toelatingsonderzoek pagina voor meer informatie over de aanmelddeadline en de kosten.

  De volgende deelcertificaten dienen te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Engels
  • Wiskunde A of B

  Deficiënties op 6 vwo-niveau wegwerken? 
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je aan via Studielink, houd hierbij rekening met de aanmelddeadlines. Rond daarna direct je aanmelding tot 100% af via je persoonlijke dashboard op VU.nl.

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Wil je je aanmelden voor dit programma en heb je een buitenlandse vooropleiding of een internationaal diploma, zoals bijvoorbeeld het IB Diploma?  

  Dan vind je de toelatingseisen en aanmeldprocedure op de Engelstalige pagina van Artificial Intelligence.

  Meer weten?
  Voor vragen over aanmelden met een buitenlandse vooropleiding kun je contact opnemen met de International Student Advisors van dit programma: 

  International Student Advisors - Faculty of Science
  E-mail: bachelors.fs@vu.nl

  Je kunt vanaf 1 oktober 2023 aanmelden voor studiejaar 2024-2025.

 • VU Studiekeuzecheck

  Check je studiekeuze
  Na het maken van je studiekeuze biedt VU Studiekeuzecheck je de mogelijkheid om te bepalen of de studie overeenkomt met het beeld en de verwachtingen die je hebt en of de studie bij jou past. VU Studiekeuzecheck is onderdeel van de aanmeldprocedure voor alle bacheloropleidingen van de VU en bestaat bij deze opleiding uit twee verplichte onderdelen. Na inloggen doe je het eerste onderdeel: de digitale vragenlijst. Vervolgens neem je deel aan de Studiekeuzecheck activiteit van de opleiding.

  De Studiekeuzecheck activiteit wordt online georganiseerd en is beschikbaar tot 30 juni 2024. Pas nadat je het aanmeldformulier volledig hebt ingevuld en bevestigd (voortgang 100 procent), kun je uitgenodigd worden voor de activiteit. De logingegevens ontvang je na je aanmelding in Studielink. Let op: verwerking van de resultaten van de Studiekeuzecheck kan 2 weken duren.

  Er wordt gestart met het sturen van de uitnodigingen rond begin april 2024. De uitnodigingen worden gestuurd naar het mailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je het registratieformulier pas na 1 mei hebt ingevuld, mail dan naar studiekeuzecheck.beta@vu.nl.

  Let op: zowel het invullen van de Studiecheckvragenlijst als deelname aan de online activiteit, zijn bij deze opleiding verplicht.

  Algemene informatie en veel gestelde vragen over VU Studiekeuzecheck vind je hier. Wil je meer informatie over de opleidingsactiviteit van de VU Studiekeuzecheck? Neem dan contact op met de Coördinator Studiekeuzecheck van de Faculteit der Bètawetenschappen: studiekeuzecheck.beta@vu.nl.

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 42 ECTS hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding. Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

 • Aanvullende kosten

  Studenten moeten rekening houden met bijkomende kosten van 200 euro per jaar voor de aanschaf van studieboeken. Van studenten wordt ook verwacht dat ze een laptop bezitten met Windows 10 of Mac OSX (p/m 200 euro per academisch jaar).

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367.