Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Gedachten en werkelijkheid begrijpen door middel van taal

Humanities (onderzoeksmaster): Linguistics

Ben jij op zoek naar uitmuntende expertise in taalkunde, gecombineerd met een uitdagende specialisatie in opkomende onderzoeksgebieden die fundamenteel relevant zijn voor de hedendaagse maatschappij? De specialisatie Linguistics leidt je op tot een professioneel taalkundig onderzoeker gespecialiseerd in Language Technology of Forensic Linguistics.

Human Language Technology

Human Language Technology is een zich snel ontwikkelend onderzoeksgebied dat een unieke positie inneemt tussen de taalkunde en informatica. Een solide achtergrond in taaltechnologie en het vermogen om grote datasets te verwerken zijn waardevolle hulpmiddelen in taalkundig onderzoek. Met onze intensieve opleiding word je een echte professional op het gebied van Human Language Technology.

De specialisatie wordt aangeboden door het Computational Linguistics and Text Mining Lab.

Forensic Linguistics

Forensic Linguistics is een zich snel ontwikkelend vakgebied dat zich bezighoudt met de toepassing van taalkundige analyse op juridische vraagstukken en strafrechtelijke onderzoeken. Het studieprogramma omvat een combinatie van hoorcolleges, werkgroepen en praktijkonderwijs met de kans om de geschreven en gesproken taal van echte zaken te analyseren.

Je onderzoek heeft gevolgen in de echte wereld, van het oplossen van taalkundige puzzels in strafrechtelijke onderzoeken tot het verbeteren van de professionele communicatie en het beschermen van personen met een taalkundige achterstand.

Linguistics is een van de specialisaties van de Humanities (onderzoeks)master.

Discover your Humanities (researchmaster) programme

Discover your Humanities (researchmaster) programme

In our globalised and highly digital world, long-term and transnational perspectives are needed to analyse the complex phenomena of our time. Disciplinary boundaries should be questioned and challenged, and new methods explored. In order to rise to these challenges, Global History gives you the vital knowledge and skills.

Explore the programme content