Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vakantiegeld? Wees alert voor oplichters.

21 mei 2024
Verwacht je binnenkort vakantiegeld? Wees allert voor oplichters en phishing.

Rond deze tijd verschijnen er vaak berichten van oplichters die verschillende trucs gebruiken om je op te lichten, zoals phishing-e-mails, valse websites en valse telefoontjes. 

Hier alvast een paar simpele tips om veilig te blijven:

1️⃣ Pas op voor verdachte e-mails: Kijk uit voor e-mails waarin om persoonlijke of financiële informatie wordt gevraagd. Legitieme organisaties zullen nooit vragen om gevoelige gegevens via e-mail te delen. Wees sceptisch over onverwachte berichten en controleer het e-mailadres van de afzender op tekenen van imitatie.

2️⃣ Vermijd het klikken op verdachte links: Oplichters gebruiken vaak slim vermomde links om u naar valse websites te leiden. Beweeg je cursor over een (hyper)link om het werkelijke webadres te zien voordat je klikt. Bij twijfel kan je het adres van de website het beste direct intypen of vertrouwde bladwijzers gebruiken.

3️⃣ Controleer verzoeken om persoonlijke informatie: Als je een telefoontje of bericht ontvangt van iemand die beweert een HR-vertegenwoordiger of salarisadministratie te zijn, wees dan voorzichtig. Controleer altijd hun identiteit door de contactgegevens te vergelijken met de officiële gegevens. Wees niet bang om vragen te stellen om de legitimiteit van het verzoek te bevestigen.