Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Dag van de Privacy

27 januari 2023
Wanneer heb jij jezelf voor het laatst gegoogled?

Wanneer heb jij jezelf voor het laatst gegoogled? 

28 Januari is het weer de Europese Dag van de Privacy, een dag waarop internationaal aandacht wordt gegeven aan persoonsgegevens en het belang van de juiste bescherming ervan. Door af en toe hier bewust mee bezig te zijn kan veel van jouw waardevolle informatie beschermen en afschermen. 

Google jezelf (of een collega) eens en maak jezelf en anderen bewust van wat er allemaal online te vinden is.

Hier nog een paar extra tips:

  1. Weet wat er over jezelf te vinden is: check af en toe de privacyinstellingen op al je apparaten en (sociale media) accounts, zodat je zeker weet dat je alleen de dingen deelt die je wilt delen. Standaard staat veel informatie op ‘openbaar’.
  2. Verwijder apps en accounts die je niet meer gebruikt.
  3. Gebruik een wachtwoordmanager om sterk en unieke wachtwoorden te maken voor al je accounts, zo voorkom je dat je gegevens gestolen worden.
  4. Wees voorzichtig met het openen links van mensen die je niet kent, dit kan een poging zijn om je gegevens te stelen. Klik vooral niet zomaar op verdachte linkjes in mails.
  5. Steeds vaker worden computervirussen gebruikt om privégegevens van je te verzamelen. Zorg dat deze up-to-date is en mocht jouw laptop of computer er geen hebben, zet er dan een op, bijvoorbeeld via Surfspot
  6. Als medewerker van de VU heb je de mogelijkheid gratis gebruik te maken van EduVPN van SURF. Hiermee wordt een gesloten en veilige netwerk verbinding gemaakt over een bestaand netwerk. 

Cybersecurity Communicatie

Neem gerust contact met ons op

cybersecurity.IT@VU.nl