Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Gegevens online delen? Gebruik Microsoft Teams.

21 juli 2022
Heb je wel eens over nagedacht of het kanaal waarop je data deelt wel echt helemaal privé is?

Gegevens delen via social media? Niet doen! Gebruik in plaats hiervan een beveiligde omgeving zoals de Microsoft Teams app.

Je kent het misschien wel, tijdens een brainstormsessie wil je de resultaten die op het whiteboard zijn geschreven zo snel mogelijk aan je collega's doorgeven. Dus wat doe je? Je maakt van het bord een foto en stuurt dat via Whatsapp aan ze door.

Maar heb je wel eens over nagedacht of het kanaal waarop je data deelt wel echt helemaal privé is? En hoe het zit met de vertrouwelijkheid van die gegevens? Grote kans dat je te maken hebt met intellectueel eigendom. En weet je dan zeker dat die gedeelde foto’s de VU of een collega geen schade kunnen berokkenen?

Delen via bijvoorbeeld Whatsapp of messenger kan ertoe leiden dat eventueel intellectuele eigendom schade ondervindt, omdat deze platforms ‘iets' met die data zouden kunnen doen wat van te voren niet bedacht is! Wat nu als dat social media-kanaal de content vanwege een niet-exclusieve, onbeperkte, sublicentieerbare, wereldwijde licentie zou mogen gebruiken?

Niet doen dus!

Gebruik de Microsoft Teams app. Deze is voor Android en Apple apparaten vanuit de store te installeren!

https://apps.microsoft.com/
https://play.google.com/

Cybersecurity Communicatie

Neem gerust contact met ons op

cybersecurity.IT@VU.nl