Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vacature: Postdoctoraal onderzoeker inclusieve digitale didactiek (0,9 fte)

29 juni 2023
Wil jij een bijdrage leveren aan het project inclusieve digitale didactiek waarin de pedagogische opleidingen en lerarenopleidingen van het ROC van Amsterdam-Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit samenwerken? Dan zijn we op zoek naar jou.

Functieomschrijving

Voor het NRO project inclusieve digitale didactiek zoeken wij een postdoc onderzoeker voor 16 maanden vanaf 1 september 2023

In een heterogeen fieldlab gaan totaal zes MBO, HBO en WO docenten, die aanstaande leraren en onderwijsprofessionals opleiden, onder begeleiding van een docent-onderzoeker hun huidige digitale onderwijspraktijken inventariseren, evalueren op mate van inclusiviteit en door-ontwikkelen voor de toekomst. Fieldlabs zijn fysieke locaties waar docenten en kennisinstellingen samenwerken om nieuwe onderwijspraktijken te ontwikkelen en uit te proberen.

Gedurende de pandemie hebben docenten een variatie aan digitale onderwijspraktijken ontwikkeld. Uitdagingen voor docenten zaten vaak in hoe zij in de vormgeving van hun digitale didactiek tegemoet kunnen komen aan de onderwijs- en sociaal-emotionele behoeften van hun studenten. Daarnaast stelt de huidige ontwikkeling van digitale technologieën docenten voor allerlei dilemma’s.

De onderzoeksvragen zijn: In welke mate zijn de digitale onderwijspraktijken voor de verschillende onderwijssectoren inclusief te noemen? Wat zijn de kenmerken van een inclusieve digitale didactiek voor de verschillende onderwijssectoren? Hoe is de docent in staat om digitale inclusieve onderwijspraktijken vorm te geven?

De docenten ontwikkelen samen in een fieldlab voorbeelden van inclusieve digitale onderwijspraktijken en didactieken, en een proceshandreiking hoe dit te implementeren in MBO, HBO en WO beroepsopleidingen die aanstaande leraren en onderwijsprofessionals opleiden. Een docent-onderzoeker die de beroepspraktijk goed kent, coacht het fieldlab.

Als postdoc ben je onderdeel van een groter onderzoeksteam (VU, HvA, UvA), en de spil van het onderzoek door het fieldlab naar inclusieve digitale didactiek. Je ontwikkelt een kijkkader en evaluatieformat op basis van eerder ontwikkeld materiaal, om de docenten te ondersteunen met het expliciteren, evalueren en door-ontwikkelen van hun digitale onderwijspraktijken. Je begeleidt het participatieve actieonderzoek door de docenten en de docent-onderzoeker in het fieldlab.

Daarvoor is het belangrijk je te verdiepen in de onderwerpen rond inclusief digitaal onderwijs, participatief actieonderzoek en de Critical Incident Technique; en de verschillende opleidingscontexten (MBO pedagogisch medewerkers, HBO en WO lerarenopleidingen).

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd in onderwijskunde, pedagogiek of een andere relevante discipline, bij voorkeur op het gebied van professionalisering van docenten
  • Je hebt bewezen kennis van en vaardigheden op het gebied van het opzetten en uitvoeren van kwalitatief onderzoek
  • Je hebt ervaring met en ambitie voor het publiceren in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands en Engels zijn een vereiste
  • Je hebt affiniteit met het gebruik van nieuwe technologieën in de onderwijspraktijk, en met de betreffende beroepswerkvelden (lerarenopleidingen en pedagogische opleidingen van het ROC)

Wat bieden wij

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte, maximaal 0,9 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 31.000 studenten en werken meer dan 5.000 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Solliciteren

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk vrijdag 14 juli. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 19 juli. Indien mogelijk vragen wij je hier rekening mee te houden.

Vragen

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Hanna Westbroek

Functie: Projectcoördinator

E-mail: h.b.westbroek@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Snelle navigatie VU Lerarenacademie

Ga hier direct terug naar de homepage van de VU Lerarenacademie.
Veelbezochte cursussen: Lesson StudyOpleiding voor LerarenopleidersULO
Cursussen per doelgroep: lerarenschoolopleiderszij-instromers

Wilt u een vraag aan een van onze medewerkers stellen? Neem dan contact op met Vivian van Piggelen, medewerker studentzaken, lerarenacademie@vu.nl.

Of bel ons op: 020 598 9279 (op ma en wo tussen 9.00-16.00 uur).