Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Lerarenopleiding voor zij-instromers in het voortgezet onderwijs

Universitaire Lerarenopleiding (ULO) voor zij-instromers

VU Lerarenopleiding | via een betaalde baan en de subsidieregeling voor zij-instromers naar eerstegraads lesbevoegdheid in het voortgezet onderwijs

Sta je onbevoegd of onderbevoegd voor de klas en wil je een eerstegraads lesbevoegdheid voor de bovenbouw van het havo/vwo behalen? Heb je al een eerstegraads lesbevoegdheid en wil je een tweede bevoegdheid voor een ander schoolvak halen? 

Met een betaalde baan in het onderwijs kun je dankzij de subsidieregeling van de overheid kun je (volgende) eerstegraads bevoegdheid halen via het zij-instroomtraject van de VU. De Universitaire Lerarenopleiding (ULO) voor zij-instromers leidt je in één tot twee jaar op tot Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs. De VU stemt het opleidingstraject zoveel mogelijk af op jouw opleidingsbehoefte, aan de hand van een persoonlijk assessment. Zo zorgen we ervoor dat studie, werk en privé voor jou met elkaar te combineren zijn.

Voor:
• Onbevoegden: leraren die in het bezit zijn van een doctoraal- of masterdiploma dat toegang biedt tot het betreffende schoolvak én als onbevoegd docent aangesteld zijn op een school die voor hen de zij-instroomsubsidie willen aanvragen (of zicht hebben op een aanstelling). Als zij-instromer haal je in maximaal twee jaar een eerstegraads lesbevoegdheid voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

• Onderbevoegden: leraren die in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid (of een eerstegraads bevoegdheid voor een ander schoolvak) en een doctoraal of masterdiploma dat verwant is aan het betreffende schoolvak. Omdat je als ‘instromer’ recht hebt op vrijstellingen, is het mogelijk voor een beperkt applicatietraject te kiezen als je niet direct vakinhoudelijk toelaatbaar bent. 

Training Ontdek Je Talent Als Docent
Ben je werkzaam buiten het onderwijs en overweeg je de overstap te maken naar leraar in het voortgezet onderwijs, maar wil je eerst weten of dit echt bij je past? Volg dan de driedaagse training 'Ontdek je talent als docent'. Bevalt het? De school die jou wil aannemen als onbevoegd leraar kan subsidie aanvragen voor de bekostiging van het zij-instroomtraject. Zie hiervoor ook de aanmeldprocedure onder Toelating.

Kijk hier voor de 10 pluspunten van onze Universitaire Lerarenopleiding.

.
Trefwoorden: zij-instroom | zij instroom | lerarenopleiding | eerstegraads lesbevoegdheid | leraar | docent | docentenopleiding | middelbaar onderwijs

Scholen krijgen subsidie voor zij-instromers

Deelnemers over de VU Lerarenopleiding voor zij-instromers

Snel navigeren website Universitaire Lerarenopleidingen

Contact opnemen

Vragen over de Universitaire Lerarenopleidingen? Ons telefonisch spreekuur is op maandag & donderdag van 10.00 - 12.00 uur via 020-5989210

Of e-mail ons via lerarenopleidingen@vu.nl.