Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Canvas Studentvriendelijk

Canvas - Online Education
Laatst gewijzigd op 4 mei 2023
Canvas is het communicatieplatform voor vakken van de VU. Hier kun je studenten bijvoorbeeld op de hoogte brengen van belangrijke zaken, je kunt bestanden met ze delen en hier kunnen ze opdrachten inleveren. Het is belangrijk dat studenten daadwerkelijk alles kunnen vinden wat ze nodig hebben op deze Canvascursussen.

Daarom is het project Canvas Studentvriendelijk begonnen: hoe kun je Canvas op zo’n manier gebruiken dat studenten nooit iets missen en makkelijk de juiste informatie kunnen vinden? Als docent hoef je dan nooit meer te horen dat studenten iets niet wisten, en studenten hoeven geen tijd te verspillen door te zoeken; tijd die ze ook hadden kunnen gebruiken om te studeren.

Bij het project Canvas Studentvriendelijk is met studenten het gesprek aangegaan over welke inrichting van Canvas het meest efficiënt en effectief is. Hieruit zijn tips naar voren gekomen die werken voor elke opleiding. In pilots zijn deze tips in de praktijk gebracht om te controleren of ze Canvas daadwerkelijk Studentvriendelijk maken. Studenten en docenten waren erg enthousiast!

Wil jij ook een studentvriendelijke Canvascursus? De student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats helpen je graag! Onze studenten kunnen met je meekijken en concrete tips geven of ze kunnen je hele Canvascursus voor je inrichten. Wil je dat we een keer langskomen bij een docentenoverleg voor een korte workshop? Ook dat is mogelijk. Neem contact met ons op door te mailen naar onderwijswerkplaats@vu.nl.

Meer informatie is te vinden op de Online Education-pagina en op onze website Canvas Student Friendly.

Knowledge Clip: How to make Canvas Student Friendly?

In deze kennisclip vertelt Charlotte Meijer (VU Onderwijswerkplaats) welke tips docenten krijgen om een cursus Studentvriendelijk te maken.

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur een e-mail naar onderwijswerkplaats@vu.nl voor meer informatie.

De VU Onderwijswerkplaats is onderdeel van het VU Centre for Teaching & Learning.