Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU Onderwijswerkplaats

VU Onderwijswerkplaats

VU Centre for Teaching & Learning

De VU Onderwijswerkplaats staat voor onderwijsinnovatie en onderwijsvernieuwing. Als onderdeel van het Centre for Teaching and Learning zetten we ons in om de kwaliteit van onderwijs op de VU te verbeteren. Dat doen we niet alleen, maar als netwerkorganisatie: we bundelen de krachten met de VU-onderwijsgemeenschap. Samen is onze impact op onderwijsinnovatie en onderwijsvernieuwing immers zo groot mogelijk!

Onderwijsinnovatie en positieve onderwijscultuur
Onze aanpak is breed. Enerzijds zetten we ons binnen en buiten het Centre for Teaching and Learning op directe manieren in voor onderwijsvernieuwing. We ontwikkelen en ontsluiten informatie. Bijvoorbeeld via Canvas Tools for Education of de VU CTL Edudatabase. We experimenteren met de nieuwste onderwijstools of didactische aanpakken en schalen op waar het kan. Ook zijn we een vliegwiel voor diverse bredere projecten, die zo hun waarde kunnen bewijzen voor de kwaliteit van het onderwijs aan de VU. Daarnaast ondersteunen we docenten bij het toepassen van onderwijsvernieuwingen.

Anderzijds zijn we de motor achter een positieve onderwijscultuur. Onze Onderwijswerkplaats is een ontmoetingsplek voor iedereen met hart voor onderwijs. Met inspirerende evenementen, van Show & Share-sessies tot de VU-brede Education Day en EdTech Day, brengen we de onderwijsgemeenschap van de VU samen.

Wie wij zijn
De Onderwijswerkplaats bestaat uit een klein team dat nauw samenwerkt om dit voor elkaar te krijgen. We hebben tien medewerkers met ieder zijn/haar eigen expertise, en tien student-assistenten. In het VU Education Lab werken specialisten vanuit Dienst IT, FCO-AVC en de Universiteitsbibliotheek. We hebben onderwijskudigen , communicatiemedewerkers en projectleiders. We hebben korte lijnen met docenten, bestuurders, universitaire en facultaire beleidsmedewerkers en ondersteuners.

Je kunt bij ons terecht voor alles dat met onderwijsinnovatie en onderwijsvernieuwing te maken heeft. Loop eens binnen bij NU 1A-25 en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via onderwijswerkplaats@vu.nl