Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studenten beter in hun vel met deze 3 tips

16 januari 2024
Wist jij dat de VU een groot en gevarieerd aanbod heeft om het welzijn van studenten te vergroten? Deze initiatieven verminderen bijvoorbeeld stress, bevorderen hun mentale gezondheid en helpt ze om fitter te worden. Ook handig voor docenten: zo weet je waar je studenten op kunt wijzen.

1. Caring Universities: gratis e-health voor mentale problemen
Caring Universities, een landelijk initiatief waar de VU bij aangesloten is, biedt gratis e-healthprogramma’s om de geestelijke gezondheid van studenten te bevorderen. Deze e-health-interventies zijn anoniem te volgen, volledig online en bewezen effectief. Studenten volgen ze onder begeleiding van een coach. Studenten kunnen met verschillende typen klachten terecht: uitstelgedrag, stress, stemmingsproblemen, zelfvertrouwen en slaapproblemen. Overwin bijvoorbeeld je perfectionisme met GoodEnough, of verbeter je sociale leven met SociaLife! 

Bekijk Caring Universities

2. Student Wellbeing Point: laagdrempelig aanspreekpunt 
Bij het Student Wellbeing Point (SOZ) helpen getrainde studenten (de Point Peers) hun medestudenten met vragen over welzijn – persoonlijk of studiegerelateerd. Ook kunnen studenten even op adem komen, meer informatie vinden over bijv. de studentenpsychologen, of een helpend gesprek voeren met een kopje thee erbij. Laagdrempeligheid is belangrijk bij het Student Wellbeing Point. De Point Peers zijn goed op de hoogte van andere initiatieven rondom studentenwelzijn, en kunnen dus gemakkelijk doorverwijzen. 

Het Student Wellbeing Point is voor Nederlandstalige en internationale studenten. 

Meer over het Student Wellbeing Point

3. Sportcentrum VU: blijf fysiek fit
Niets is zo belangrijk voor je welzijn als fysiek fit zijn. Het Sportcentrum VU heeft meer dan 35 verschillende sporten: van fitness tot yoga en van zaalvoetbal tot boksen. Je kunt sporten op twee locaties: op de campus en op Uilenstede. Studenten sporten tegen een gereduceerd tarief en er is professionele begeleiding. 

Meer over Sportcentrum VU

Ken jij het overzicht van studentenwelzijninitiatieven? Bekijk ook de wegwijzer studentenwelzijn voor medewerkers. Bekijk ook de welzijnskalender voor een actueel overzicht