Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Student Wellbeing Point

Laatst gewijzigd op 28 juni 2024
Student Wellbeing Point

In het najaar van 2021 opende het Student Wellbeing Point haar deuren als studenteninitiatief: voor studenten door studenten, zonder afspraak, en volledig anoniem. Sindsdien is het SWPoint een vast onderdeel geworden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Bij het Student Wellbeing Point helpen getrainde studenten hun medestudenten met welzijnsgerelateerde vragen. In een informele setting kunnen studenten een veilige ruimte vinden om even op adem te komen, meer informatie te vinden over andere diensten van de VU (bijv. de Studentenpsychologen), en/of een helpend gesprek te voeren met een kopje thee erbij. We hopen studenten op deze laagdrempelige manier te helpen, hen te informeren en in contact te brengen met de juiste mensen binnen de VU, en hen zo nodig door te verwijzen naar hulpmiddelen buiten de universiteit.

Benieuwd hoe ons Student Wellbeing Point eruit ziet en wat we doen? 

Bekijk onderstaande video om erachter te komen.

Vanwege de zomervakantie is het Student Wellbeing Point gesloten van maandag 1 juli tot maandag 2 september.

Student Wellbeing Point

 • Wat is het Student Wellbeing Point?

  Het Student Wellbeing Point is een initiatief dat is opgezet voor en door studenten. In een informele en ontspannen ruimte bieden getrainde VU-studenten hun medestudenten een luisterend oor, een veilige plek om even op adem te komen met een kopje thee, of advies over waar je de VU-ondersteunende diensten kunt vinden. De Point Peers staan in nauw contact met medewerkers en initiatieven rondom studentenwelzijn, zoals de Studenten Psychologen, en kunnen je gemakkelijk helpen met het maken van afspraken!

 • Locatie en contactmogelijkheden

  Wil je graag met een medestudent praten? Heb je hulp nodig met het maken van een afspraak? Wil je even je hart luchten of gewoon even iets kwijt? 

  Het fysieke Student Wellbeing Point van de VU is dagelijks geopend. Je kunt van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht. Het Student Wellbeing Point bevindt zich op de begane grond van het VU Hoofdgebouw. Je vindt onze huiskamer direct naast de Studentenbalie, zoals je in de video hieronder kunt zien! 

  We zijn verder digitaal bereikbaar via de Livechat op deze pagina en per e-mail.

  • Livechat (elke werkdag 10.00-16.00 uur)
   Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom wordt de Livechat op deze pagina beheerd door jouw medestudenten (en niet door een chatbot!). Wees welkom!
  • E-mail
   Studentwellbeingpoint@vu.nl
 • Nieuws van het point

  • Het Student Wellbeing Point opende eind 2021 haar deuren als een studenten-initiatief. Met het oog op de doelstelling om een vast onderdeel te worden van de VU, zijn we blij om aan te kondigen dat we sinds januari 2023 een vaste service zijn geworden.
  • Het Student Wellbeing Point is gesloten tijdens de Onderwijsvrije Week van 1 tot en met 5 mei. Afgezien van die week, zijn we het hele academisch jaar geopend tot aan de zomervakantie (juli-augustus).
 • Social media

  We delen de meest recente nieuwtjes rondom het Student Wellbeing Point en andere welzijn-gerelateerde initiatieven en evenementen op onze social media. Als je op de hoogte wilt blijven, volg ons dan op Instagram!

Bekijk wat het Student Wellbeing Point doet!

Ooit langs het Student Wellbeing Point gelopen en je afgevraagd wat we hier doen? Ga mee met Aymin terwijl ze al haar vragen stelt aan onze Point Peer Manal, een medestudent die een getraind lid van ons team is. Wil je binnenkort eens langskomen om onze bank zelf uit te proberen?

Heb je een vraag of opmerkingen?

Neem contact op met de Student Wellbeing Point

Student Wellbeing Point: studentwellbeingpoint@vu.nl
Stuur een e-mail naar het Student Wellbeing Point om met een Point Peer te praten, voor vragen en/of doorverwijzing.

Volg ons op Instagram