Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Sta vooraan in maatschappelijke veranderingen

Sociologie

De afdeling Sociologie wordt gevormd door een enthousiast team van onderzoekers en docenten. Ze zijn bij uitstek deskundig in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen als mondialisering, modernisering, individualisering en multiculturalisering en de gevolgen daarvan voor cohesie, ongelijkheid en identiteit in de samenleving.

De medewerkers van de afdeling Sociologie zijn verantwoordelijk voor het onderwijs in de bachelormaster en premaster Sociologie. Zij verzorgen ook cursussen voor andere opleidingen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen, met name in het methoden onderwijs. Het onderzoek van de afdeling richt zich op een vijftal thema‚Äôs rondom maatschappelijke participatie, verenigd onder het onderzoeksprogramma Participation in Society (PARIS). Het onderzoek is ingebed in het facultaire Institute for Societal Resilience (ISR). Om de maatschappelijke impact te vergroten wordt zowel onderwijs als onderzoek uitgevoerd in samenwerking met diverse maatschappelijke partners. 

Onderwijs

Lees hier meer over ons onderwijs.

Onderzoek

Het onderzoek binnen de afdeling sociologie van de Vrije Universiteit wordt georganiseerd binnen het PARIS onderzoeksprogramma.

Lees hier meer over ons onderzoek.

Meer over