Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sta vooraan in maatschappelijke veranderingen

Sociologie

De afdeling Sociologie wordt gevormd door een enthousiast team van onderzoekers en docenten. Ze zijn bij uitstek deskundig in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen als mondialisering, modernisering, individualisering en multiculturalisering en de gevolgen daarvan voor cohesie, ongelijkheid en identiteit in de samenleving.

De medewerkers van de afdeling Sociologie zijn verantwoordelijk voor het onderwijs in de bachelormaster en pre-master Sociologie. Zij verzorgen ook cursussen voor andere opleidingen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen, met name in het methoden onderwijs. Het onderzoek van de afdeling richt zich op een vijftal thema‚Äôs rondom maatschappelijke participatie, verenigd onder het onderzoeksprogramma Participation in Society (PARIS). Het onderzoek is ingebed in het facultaire Institute for Societal Resilience (ISR). Om de maatschappelijke impact te vergroten wordt zowel onderwijs als onderzoek uitgevoerd in samenwerking met diverse maatschappelijke partners. 

Onderwijs

Lees hier meer over ons onderwijs.

Onderzoek

Het onderzoek binnen de afdeling sociologie van de Vrije Universiteit wordt georganiseerd binnen het PARIS onderzoeksprogramma.

Lees hier meer over ons onderzoek.

Maak kennis met de afdeling Sociologie

Afdelingshoofd Marjolein Broese, universitair docent Ismintha Waldring en promovendus Timo Korstenbroek vertellen over hoe het is om op de afdeling Sociologie te werken. Het is een grote afdeling met mensen van diverse achtergronden. In hun onderzoek hechten ze waarde aan samenwerking met externe partijen en dat brengen ze ook over aan de studenten.

Managementteam & Contact

Managementteam & Contact

Het Managementteam

Marjolein Broese van Groenou: Afdelingshoofd

Bianca Suanet: Onderzoeksdirecteur

Erik van Ingen: Onderwijsdirecteur 

Contact

Secretariaat.SOC.FSW@vu.nl

Els Tettelaar (ma- vr)

Anja Robertus (ma-wo)

(foto van links naar rechts: Bianca Suanet, Els Tettelaar, Marjolein Broese van Groenou, Erik van Ingen en Anja Robertus)

Meer over