Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sociaal zekerheidsrecht: onontbeerlijke basiskennis

Sociaal zekerheidsrecht is een specialistisch en snel veranderend vakgebied. Hoe houdt u als advocaat, arbeidsjurist of HRM/PZ specialist uw kennis up-to-date? En hoe past u die toe in de praktijk? Met deze leergang legt u de basis voor het effectief adviseren en vertegenwoordigen van cliënten in dit complexe domein.

Over deze leergang
Thema's die tijdens de leergang Sociaal zekerheidsrecht aan de orde komen zijn: 

  • Werkloosheidswet
  • Ziektewet
  • Arbeidsongeschiktheid
  • Bestaansminimum en Gezondheid
  • Europees en internationaal recht
  • Handhaving en rechtsbescherming 

Toelating tot de specialisatie Sociaal Zekerheidsrecht van de Raad voor Rechtsbijstand
De opleiding Sociaal zekerheidsrecht van VU Law Academy is door de Raad erkend als basisopleiding sociaal zekerheidsrecht die toegang geeft tot de specialisatie Sociaal Zekerheidsrecht bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Na het volgen van deze leergang voldoet u aan één van de inschrijvingsvoorwaarden voor toelating tot de specialisatie Sociaal Zekerheidsrecht van de Raad voor Rechtsbijstand. Vanaf 1 januari 2021 is een inschrijving voor deze specialisatie vereist om toevoegingen op het terrein van het sociaal zekerheidsrecht aan te kunnen vragen.

Doelgroepen & toelatingseisen
Voor deze leergang gelden geen specifieke toelatingseisen. Dit betekent dat u met zowel een wo- als ook een hbo-vooropleiding deel kunt nemen.

De leergang is bedoeld voor advocaten, bedrijfsjuristen en andere juristen met enige ervaring op het terrein van sociaal zekerheidsrecht, evenals HR-adviseurs, HR-medewerkers en (juridisch) deskundigen werkzaam bij verzekeraars, banken, vakbonden, arbodiensten en gemeenten.

De leergang is ook interessant voor advocaat-stagiairs die zich willen specialiseren in het sociaal zekerheidsrecht; het vak wordt namelijk niet langer aangeboden via de beroepsopleiding. Na het afronden van deze leergang kunnen zij zich, wanneer zij ook aan de andere voorwaarden voldoen, inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand voor de specialisatie sociaal zekerheidsrecht.

Ook paralegals kunnen zich inschrijven voor deze leergang. Met de kennis die zij in deze leergang opdoen kunnen zij door sociaal advocaten ingeschakeld worden bij het verlenen van rechtsbijstand. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker (leergang coördinator) via m.becker@vu.nl of 020-598 36 94.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto