Informatie over fysiek en online onderwijs bij de VU Law Academy

Dit najaar proberen wij de PAO cursussen en leergangen zoveel en waar mogelijk op de VU of een externe locatie plaats te laten vinden. Indien dit vanwege corona niet mogelijk is, dan bieden wij de cursussen en leergangen digitaal aan.

Fysieke bijeenkomsten

Maatregelen i.v.m. het coronavirus
Op deze webpagina van de VU Amsterdam leest u altijd de meest actuele maatregelen rondom het coronavirus en de maatregelen die hierbij getroffen worden in de gebouwen van de Vrije Universiteit. De VU Amsterdam baseert zich hierbij op de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM.

Voor meer informatie over de genomen maatregelen op de externe cursuslocaties, kunt u hier de site en het protocol van de locatie bezoeken:
- Atrium Meeting Centre (Atrium COVID-19 maatregelen)
- Symphony

Op onze locaties is altijd een host van de VU Law Academy aanwezig die u meer informatie kan geven over de coronamaatregelen en andere vragen kan beantwoorden. Onze host zal de veiligheidsmaatregelen daar waar nodig nogmaals uitleggen en de cursisten aanspreken indien niet aan de voorgeschreven regels wordt gehouden.

In onderstaande gevallen verzoeken wij u niet naar de cursuslocatie te komen:
• als u corona heeft;
• als u verkouden bent, koorts heeft of andere corona gerelateerde klachten;
• als uw huisgenoot klachten heeft die passen bij corona (koorts, benauwdheid of beide);
• als uw huisgenoot corona heeft;
• als u dicht in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter);
• als u recentelijk bent teruggekomen uit een land waarbij in het reisadvies staat dat u in thuisquarantaine gaat.

Mocht u vanwege het bovenstaande niet in de gelegenheid zijn een college bij te wonen, neemt u dan contact met ons op. Wij zoeken samen met u naar een geschikte oplossing.

Online colleges

Zoom for Education
Online en hybride onderwijs wordt online aangeboden via Zoom. Dit systeem werkt goed op uw desktop of laptop en kan gedownload worden als applicatie of geopend worden in de laatste versies van Google Chrome, Firefox en Safari. Wilt u via uw mobiele telefoon of tablet de sessie bijwonen, raadpleeg dan de systeemeisen om toegang te krijgen. Controleer of de instellingen van de luidsprekers op uw device goed staan: soms moet u toestemming geven voor het gebruik van audio en video.
Om gebruik te kunnen maken van Zoom is het beschikken over een Zoom account niet verplicht, maar wel aan te raden zodat u vooraf kunt testen. Het aanmaken van een account kan via zoom.us.

Handleiding Zoom (.pdf)

NOvA opleidingspunten

Ook onze online leergangen en PAO cursussen zijn door de NOvA erkend!
Indien u in het kader van de Permanente Opleiding van de NOvA opleidingspunten wilt ontvangen, krijgt u de mogelijkheid om aan het einde van de online PAO cursus een multiple choice toets te maken.
Indien u een online leergang gaat volgen, krijgt u hierover aparte informatie.

De NOvA heeft de toetseis aan alle opleidingsinstituten verplicht gesteld die hun onderwijs online aanbieden in verband met de registratie van aanwezigheid. Bij goed gevolg worden de opleidingspunten toegekend en ontvangt u na betaling van de factuur z.s.m. de verklaring per e-mail.

Online PAO cursus

1.    De toetsvragen moeten binnen 48 uur na afloop van de online PAO cursus gemaakt worden, daarna is dat niet meer mogelijk. De link naar de toetsvragen ontvangt u tijdens het online college in de chat.
2.    Hierna krijgt u z.s.m., maar in ieder geval binnen 3 werkdagen, de uitslag van de toetsvragen.

Evaluatie PAO cursussen en leergangen

Na iedere onderwijsactiviteit krijgt u van ons een evaluatieformulier zodat wij de kwaliteit van ons onderwijs kunnen blijven verbeteren. U ontvangt een link naar het evaluatieformulier, via de chat of per e-mail. Indien u een online leergang volgt evalueren wij de colleges via de digitale leeromgeving Canvas. Wij vragen u deze direct in te vullen, het kost slecht enkele minuten tijd en uw mening is voor ons van groot belang.

Terug naar Home VU Law Academy