Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Actuele ontwikkelingen op het gebied van Pensioenrecht

Actualiteitenlezing Pensioenrecht IV

Na (bijna) een half jaar ervaring met de Wet toekomst pensioenen zal tijdens deze lezing worden ingezoomd op praktijkervaring, gebleken knelpunten en geconstateerde onduidelijkheden.

De Wet toekomst pensioenen is 1 juli jl in werking getreden. Nu moet er mee aan de slag worden gegaan. En dat levert veel vragen op. Een deskundige line-up van sprekers bespreekt Q&A’s over de Wtp gericht op civiele vragen, toezichtvragen en fiscale vragen.

Blok 1: civiel – Prof. Erik Lutjens, hoogleraar pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, advocaat bij DLA Piper. Wijziging pensioenregeling, multi-employer fondsen, overgang onderneming en compensatie of overgangsrecht progressieve premie

Blok 2: toezicht – mr. Bas Degelink, pensioenjurist bij DNB. Visies en antwoorden over invulling toezicht door DNB

Blok 3: fiscaal – deel I: Ben Schuurman, Erik Schouten en Floris Boer, leden van het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen van de Belastingdienst. Visies en antwoorden van de belastingdienst over nieuwe fiscale kader

Fiscaal – deel II: Prof. Herman Kappelle, hoogleraar fiscaal pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Fiscale vragen uit de pensioenpraktijk.

Meer informatie over deze lezing
Data, kosten en contact

Prof. dr. Erik Lutjens

Prof. dr. Erik Lutjens

Vanaf 1991 hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, het Expertisecentrum Pensioenrecht. Hij is tevens pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper N.V. In 1989 promoveerde hij op het proefschrift 'Pensioenvoorzieningen bij werknemers' en heeft sedertdien meer dan 800 publicaties geschreven. Hij is voorzitter van de redactie van Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken en hoofdredacteur van PensioenJurisprudentie. Hij was advocaat in belangrijke rechtszaken, zoals die inzake Brentjens en Drijvende Bokken (verplichte pensioenfondsen en mededingingsrecht) en Pensioenfonds Glasfabriek/DNB (pensioenfonds mag in goud beleggen).

Erik Lutjens

Drs. Paul P. Alvers CPC (Secretaris Ombudsman Pensioenen):

Drs. Paul P. Alvers CPC (Secretaris Ombudsman Pensioenen):

"De lezingen zijn een ideale manier om efficiënt, deskundig en plezierig op de hoogte te worden gebracht van de laatste, belangrijkste ontwikkelingen in pensioenland. De sprekers komen bijna uitsluitend uit de pensioenpraktijk. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de organisatie door de VU is prima. Bovendien is het een uitstekend netwerkevenement met andere pensioenfanaten en oud-studiegenoten. Kom eens luisteren en meepraten!"

Foto Paul Alvers

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker cursistenadministratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00). 

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

T 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten