Jubileumeditie: 100ste actualiteitenlezing Pensioenrecht

Actualiteitenlezing Pensioenrecht IV

In deze lezing worden diverse aspecten van de Wet toekomst pensioenen besproken. Subthema's zijn onder meer: de keuze voor het pensioencontract, overgangsrecht verzekerde regelingen, de solidariteitsreserve, hoe omgaan met opgebouwde rechten, compensatie.

Het doel van de lezing is het inventariseren, verkennen en analyseren van de juridische, actuariele en praktische aspecten van de beoogde Wet toekomst pensioenen.

- Mr. Edwin Schop, partner Sprenkels & Verschuren
- Hans de Boer, afdelingshoofd Toezicht middelgrote pensioenfondsen bij DNB
- Machiel Koper, director bij KPMG
- Prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en verbonden aan het VU Expertisecentrum Pensioenrecht. Tevens pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper N.V.

Meer informatie over deze lezing
Data, kosten en contact

Prof. dr. Erik Lutjens

Vanaf 1991 hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, het Expertisecentrum Pensioenrecht. Hij is tevens pensioenrechtadvocaat bij DLA Piper N.V. In 1989 promoveerde hij op het proefschrift 'Pensioenvoorzieningen bij werknemers' en heeft sedertdien meer dan 800 publicaties geschreven. Hij is voorzitter van de redactie van Tijdschrift voor Pensioenvraagstukken en hoofdredacteur van PensioenJurisprudentie. Hij was advocaat in belangrijke rechtszaken, zoals die inzake Brentjens en Drijvende Bokken (verplichte pensioenfondsen en mededingingsrecht) en Pensioenfonds Glasfabriek/DNB (pensioenfonds mag in goud beleggen).

Erik Lutjens

Drs. Paul P. Alvers CPC (Secretaris Ombudsman Pensioenen):

"De lezingen zijn een ideale manier om efficiƫnt, deskundig en plezierig op de hoogte te worden gebracht van de laatste, belangrijkste ontwikkelingen in pensioenland. De sprekers komen bijna uitsluitend uit de pensioenpraktijk. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend en de organisatie door de VU is prima. Bovendien is het een uitstekend netwerkevenement met andere pensioenfanaten en oud-studiegenoten. Kom eens luisteren en meepraten!"

Foto Paul Alvers

Contact en meer informatie

Heeft u vragen over deze cursus?

Neem contact op met Ilse Herweijer, medewerker cursistenadministratie via vulaw@vu.nl
Of bel ons op: 020-598 62 55 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Deze cursus incompany volgen?

E Wij kunnen deze cursus toespitsen op uw wensen. Neem hiervoor contact op met Ireen Schouten, opleidingsmanager incompany cursussen via i.schouten@vu.nl

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Ilse Herweijer foto
Portretfoto Ireen Schouten