Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nederlands voor Expats

Voor hoogopgeleide expats en internationale werknemers biedt VU-NT2 taalcursussen om Nederlands te leren op alle niveaus.

Van de groepscursussen Alledaags Nederlands en Nederlands voor werk en studie tot incompany trainingen en individuele cursussen voor professionals. De levendige VU campus is gevestigd op de Zuidas, het Amsterdamse business district.

Als cursist leer je bij VU-NT2 de taal die je nodig hebt om met plezier in Nederland te wonen en te werken, van beginner tot vergevorderd (A1 tot en met C1). Je oefent veel spreken en luisteren en voelt je snel vertrouwd met de basiszinnen voor dagelijks gebruik. Je maakt tijdens de lessen ook kennis met de Nederlandse cultuur en gebruiken De groepscursussen bieden je de kans om je netwerk uit te breiden met mensen van diverse nationaliteiten en achtergrond, wat het nóg leuker maakt om Nederlands te leren.

Nederlands leren

Online cursussen voor (aanstaande) expats, internationale studenten en inburgeraars

Bekijk de video op YouTube

Ontdek de mogelijkheden

 • Op maat en incompany

  Voor bedrijven en organisaties verzorgt VU-NT2 incompany cursussen en taaltrainingen op maat. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden bij NT2 Academy incompany.

 • Avondcursus Nederlands voor Werk en Studie

  Met de avondcursus Nederlands voor Werk en Studie leer je binnen 8 weken de basis van de Nederlandse taal (tot CEFR-niveau A1). Na de eerste cursus kun je verder gaan op een hoger niveau (CEFR A2 tot B2). Je kunt zelf kiezen hoeveel cursussen je wilt volgen en welk niveau je uiteindelijk wilt behalen. De cursus wordt twee keer per week gegeven, op maandag- en donderdagavond.

  Als je moedertaal Duits, Deens, Zweeds, Noors of Afrikaans is kun je ook kiezen voor Nederlands voor Werk en Studie SPRINT. Bij deze cursus doe je de eerste twee niveaus in één cursusperiode.

 • Professioneel Nederlands

  Als je in Nederland woont en werkt is kennis van de Nederlandse taal onmisbaar in je werk, studie en/of privéleven. Een goede taalbeheersing geeft zelfvertrouwen, draagt bij aan een soepele samenwerking en maakt dat je je zorgvuldig kunt uitdrukken in gesprekken en discussies.

  De cursus Professioneel Nederlands is bedoeld voor mensen die de Nederlandse taal al vrij goed beheersen, maar bepaalde (academische) vaardigheden naar een hoger niveau willen brengen. Bijvoorbeeld het schrijven van formele brieven, essays, betogen of werkstukken of het houden van een presentatie.

 • Zaterdagcursus Alledaags Nederlands

  Ben je op zoek naar een praktische, semi-intensieve taalcursus waarbij je leert om in het dagelijks leven Nederlands te spreken?

  Geef je dan op voor onze cursus Alledaags Nederlands op zaterdag. Binnen 4 maanden leer je de basis van de Nederlandse taal (CEFR niveau A2). Alledaags Nederlands is een e-learning cursus waarbij je maar één les per week hebt. Je oefent veel thuis en online. Daardoor kun je de cursus goed combineren met je studie en andere bezigheden.

  De cursus is met name geschikt voor mensen die tijdelijk in Nederland studeren, of die Nederlands niet per se nodig hebben voor hun werk of studie. Je verwerft de vaardigheden om zelf boodschappen te doen, of een biertje of wijntje te bestellen in het café.

 • Dagcursus Nederlands voor Staatsexamen II

  Wil je de Nederlandse taal snel en op een hoog niveau leren? Dan is de cursus Nederlands voor Staatsexamen II iets voor jou. Deze cursus biedt je een stevige basis voor het gebruik van de Nederlands taal. In vier periodes van negen weken leer je spreken, schrijven, lezen en luisteren, van 0 tot ERK-niveau B2.

  Je kunt op elk niveau instappen, eventueel na een intaketoets. Aan het eind van elke cursusperiode maak je een eindtoets. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je verder met het volgende niveau. Je bepaalt dus zelf hoeveel cursusperiodes je volgt en op welk taalniveau je wilt eindigen.

 • Partner In Amsterdam

  VU-NT2 is partner van IN Amsterdam.

Waarmee kunnen we je helpen?

Contact opnemen met VU-NT2

of bel 020 598 63 98 (maandag t/m vrijdag 13.00 - 15.00 uur)

Meer informatie over inschrijven voor een groepscursus Nederlands? Ga naar de webpagina Inschrijven.

Meer informatie over een cursus of training op maat voor internationale medewerkers? Neem contact op met Rachel Zuilhof, adviseur NT2 op maat via r.m.zuilhof@vu.nl