Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Inschrijven NT2 Academy

Heb je interesse in Nederlands leren bij VU-NT2? Dan ben je van harte welkom! Volg de onderstaande stappen naar deelname.

Een overzicht van het cursusprogramma vind je hier: VU-NT2 cursusprogramma

STAP 1: HEB JE DE JUISTE VOOROPLEIDING?
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je voldoende computervaardig bent. 

STAP 2: JE MELDT JE ONLINE AAN VIA EEN AANVRAAGFORMULIER OP DE WEBSITE
Kies het formulier van de cursus die je wilt volgen.

Deelname aan de dagcursussen Nederlands voor Staatsexamen NT2-II is alleen mogelijk voor deelnemers aan het Taalschakeltraject Amsterdam (via de gemeente), voor DUO-cursisten en voor medewerkers en studenten van de VU.
Je vindt op deze pagina meer informatie over: Nederlands leren bij VU-NT2 met een DUO-lening
Ben je medewerker of student en heb je interesse in de dagcursus? Mail dan je vraag naar VU-NT2 Office: vu-nt2@vu.nl.

STAP 3: JE DOET EEN (GRATIS) INTAKETOETS
Spreek je al een beetje Nederlands? Dan nodigen we je nadat je je hebt ingeschreven uit voor een intaketoets. Dit geldt voor de zaterdag- en avondcursus.  Deze schriftelijke (en eventueel mondelinge) intaketoets is alleen bedoeld om je niveau te testen. Je hoeft je niet voor te bereiden. Aan de hand van de toetsresultaten bepalen wij welk cursusniveau het meest geschikt voor je is.   

STAP 4: JE ONTVANGT EEN UITNODIGING EN BETAALT HET CURSUSGELD
Na inschrijving ontvang je een uitnodigingsbrief met de algemene voorwaarden voor deelname. Daarin staat op welk niveau je bent ingedeeld, wanneer je start, hoe je kunt betalen en welke boeken je moet aanschaffen.
Let op: Pas wanneer wij het cursusgeld of een bewijs van een lening van DUO hebben ontvangen, kunnen wij je definitief plaatsen.

Elke cursusgroep kent een minimum en maximum aantal deelnemers. Als er te weinig cursisten zijn, gaat de cursus niet door. Als er te veel cursisten zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. In beide gevallen ontvang je van ons tijdig bericht.

STAP 6: JE START DE CURSUS!
Als je hebt betaald en de boeken hebt aangeschaft, kun je van start!  

VU-studenten
Uitwisselings)studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas of studentnummer korting op de cursusprijs. Voor Basic Dutch on Campus (tot A2)  betalen studenten nog minder, omdat de universiteit en faculteit meebetalen. Bij presentie van 80% en behalen van de eindtoets ontvangen zij een certificaat van deelname waarop studiecredits worden vermeld, namelijk 9 EC (dagcursus) of 3 EC (zaterdag- of avond) per cursus. Enkele buitenlandse universiteiten en enkele opleidingen binnen de VU nemen de punten over.  De meeste faculteiten binnen de VU en andere universiteiten erkennen deze punten niet; soms mogen ze wel (extracurriculair) vermeld worden. Als een student dat wil, dient deze dat zelf binnen de eigen faculteit te vragen.  

Algemene voorwaarden
Lees onze algemene voorwaarden voor cursussen Nederlands
Lees onze algemene voorwaarden voor inburgeraars met een DUO lening

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)