Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Inschrijven NT2 Academy

Heb je interesse in Nederlands leren bij VU-NT2? Dan ben je van harte welkom! Volg de onderstaande stappen naar deelname.

Een overzicht van het cursusprogramma vind je hier: VU-NT2 cursusprogramma

STAP 1: HEB JE DE JUISTE VOOROPLEIDING?
Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je voldoende computervaardig bent. 

STAP 2: JE MELDT JE ONLINE AAN VIA EEN AANVRAAGFORMULIER OP DE WEBSITE
Kies het formulier van de cursus die je wilt volgen.

STAP 3: JE MAAKT JE AANMELDING COMPLEET
Voor deelname aan de Dagcursus NT2 Staatsexamen programma II (Nederlands naar B2) is een persoonlijk gesprek op het VU-NT2 docenten-spreekuur noodzakelijk! We bespreken met jou welke cursus geschikt is en of je een intaketoets moet doen (zie onder). 

Eerst meld je je aan via het online aanvraagformulier. Vervolgens maak je een afspraak voor het VU-NT2 docenten-spreekuur. Om een afspraak te maken kun je mailen of bellen met VU-NT2: vu-nt2@vu.nl of 020-5986398 (maandag t/m vrijdag tussen 13.00-15.00 uur).

Als je een lening van DUO hebt, neem dan de brief mee waarin DUO bevestigt dat je een lening krijgt. Breng ook de brief mee waarin staat wanneer je inburgeringsplicht is begonnen. Je vindt hier meer informatie over Nederlands leren bij VU-NT2 met een DUO-lening

Andere dag- en avondcursussen
Voor deelname aan andere taalcursussen is insturen van het aanvraagformulier voldoende.

STAP 4: JE DOET EEN (GRATIS) INTAKETOETS
Spreek je al een beetje Nederlands? Dan nodigen we je nadat je je hebt ingeschreven uit voor een intaketoets. Dit geldt voor de zaterdag- en avondcursus.  Deze schriftelijke (en eventueel mondelinge) intaketoets is alleen bedoeld om je niveau te testen. Je hoeft je niet voor te bereiden. Aan de hand van de toetsresultaten bepalen wij welk cursusniveau het meest geschikt voor je is.   

NB: Voor de Dagcursus NT2 Staatsexamen programma II moet je altijd eerst op het spreekuur komen, zie Stap 3.

STAP 5: JE ONTVANGT EEN UITNODIGING EN BETAALT HET CURSUSGELD
Na inschrijving ontvang je een uitnodigingsbrief met de algemene voorwaarden voor deelname. Daarin staat op welk niveau je bent ingedeeld, wanneer je start, hoe je kunt betalen en welke boeken je moet aanschaffen. Let op: Pas wanneer wij het cursusgeld of een bewijs van een lening van DUO hebben ontvangen, kunnen wij je definitief plaatsen.

Voor de Dagcursus NT2 Staatsexamen programma II geldt dat je zo snel mogelijk je inschrijving moet voltooien. Voor cursisten die nog niet op het spreekuur zijn geweest, geen intaketoets hebben gedaan of geen betaling hebben gedaan, kan plaatsing in de cursus niet worden gegarandeerd. Als de dagcursus voldoende aanmeldingen heeft, sluiten wij de inschrijving. Als de inschrijving gesloten wordt, vermelden wij dit op de pagina van de intensieve dagcursus

Elke cursusgroep kent een minimum en maximum aantal deelnemers. Als er te weinig cursisten zijn, gaat de cursus niet door. Als er te veel cursisten zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. In beide gevallen ontvang je van ons tijdig bericht.

STAP 6: JE START DE CURSUS!
Als je hebt betaald en de boeken hebt aangeschaft, kun je van start!  

VU-studenten
Uitwisselings)studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas of studentnummer korting op de cursusprijs. Voor Basic Dutch on Campus (tot A2)  betalen studenten nog minder, omdat de universiteit en faculteit meebetalen. Bij presentie van 80% en behalen van de eindtoets ontvangen zij een certificaat van deelname waarop studiecredits worden vermeld, namelijk 9 EC (dagcursus) of 3 EC (zaterdag- of avond) per cursus. Enkele buitenlandse universiteiten en enkele opleidingen binnen de VU nemen de punten over.  De meeste faculteiten binnen de VU en andere universiteiten erkennen deze punten niet; soms mogen ze wel (extracurriculair) vermeld worden. Als een student dat wil, dient deze dat zelf binnen de eigen faculteit te vragen.  

Algemene voorwaarden
Lees onze algemene voorwaarden voor cursussen Nederlands
Lees onze algemene voorwaarden voor inburgeraars met een DUO lening

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)