Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Inschrijven NT2 Academy

Heb je interesse in Nederlands leren bij VU-NT2? Dan ben je van harte welkom! Volg onderstaande stappen naar deelname:

Een overzicht van het cursusprogramma vind je hier: VU-NT2 cursusprogramma

Stap 1: Heb je de juiste vooropleiding?

Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond is welkom. Als je nog geen Nederlands spreekt, is kennis van de Engelse taal noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je voldoende computervaardig bent.

Stap 2: Je meldt je online aan via een aanvraagformulier op de website

Kies het formulier van de cursus die je wilt volgen.

Stap 3: Je maakt je aanmelding compleet

Dagcursus NT2 Staatsexamen programma II
Voor deelname aan deze dagcursus (Nederlands naar B2) is een persoonlijk gesprek op het VU-NT2 docenten-spreekuur noodzakelijk! We bespreken met jou welke cursus geschikt is en of je een intaketoets moet doen (zie onder). 
Eerst meld je je aan via het online aanvraagformulier. Vervolgens maak je een afspraak voor het spreekuur.
Let op: door de coronamaatregelen is het spreekuur tijdelijk online. 

Om een afspraak te maken voor het spreekuur kun je mailen of bellen met VU-NT2:
vu-nt2@vu.nl of 020-5986398 (maandag t/m vrijdag tussen 13.00-17.00 uur).

Als je een lening van DUO hebt, neem dan de brief mee waarin DUO bevestigt dat je een lening krijgt. Breng ook de brief mee waarin staat wanneer je inburgeringsplicht is begonnen. Je vindt hier meer informatie over Nederlands leren bij VU-NT2 met een DUO-lening

Andere dag- en avondcursussen
Voor deelname aan andere taalcursussen is insturen van het aanvraagformulier voldoende.

Stap 4: Je doet een (gratis) intaketoets

Spreek je al een beetje Nederlands? Dan nodigen we je nadat je je hebt ingeschreven uit voor een intaketoets. Dit geldt voor de zaterdag- en avondcursus. Voor de dagcursus moet je eerst op het spreekuur komen, zie Stap 3.

Deze schriftelijke (en eventueel mondelinge) intaketoets is alleen bedoeld om je niveau te testen. Je hoeft je niet voor te bereiden. Aan de hand van de toetsresultaten bepalen wij welk cursusniveau het meest geschikt voor je is.   

Stap 5: Je ontvangt een uitnodiging en betaalt het cursusgeld

Na inschrijving ontvang je een uitnodigingsbrief met de algemene voorwaarden voor deelname. Daarin staat op welk niveau je bent ingedeeld, wanneer je start, hoe je kunt betalen en welke boeken je moet aanschaffen.

Let op: Pas wanneer wij het cursusgeld of een bewijs van een lening van DUO hebben ontvangen, kunnen wij je definitief plaatsen.

Voor de intensieve dagcursus geldt dat je zo snel mogelijk je inschrijving moet voltooien. Voor cursisten die nog niet op het spreekuur zijn geweest, geen intaketoets hebben gedaan of geen betaling hebben gedaan, kan plaatsing in de cursus niet worden gegarandeerd. Als de dagcursus voldoende aanmeldingen heeft, sluiten wij de inschrijving. Als de inschrijving gesloten wordt, vermelden wij dit op de pagina van de intensieve dagcursus

Elke cursusgroep kent een minimum en maximum aantal deelnemers. Als er te weinig cursisten zijn, gaat de cursus niet door. Als er te veel cursisten zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. In beide gevallen ontvang je van ons tijdig bericht.

Stap 6: Je start de cursus!

Als je hebt betaald en de boeken hebt aangeschaft, kun je van start!  

VU-studenten
(Uitwisselings)studenten krijgen op vertoon van hun studentenpas of studentnummer korting op de cursusprijs. Ook ontvangen zij bij voldoende presentie en behalen van de eindtoets ECTS studiepunten, namelijk 10 ECTS (dagcursus), 3 ECTS (avondcursus) en 2 ECTS (zaterdagcursus) per niveau. VASVU-studenten krijgen ook korting op de cursusprijs.   

Algemene voorwaarden