Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

2-jarige master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

VU Lerarenopleiding | direct toelaatbaar met een WO-bachelor of een pre-master? Dien een Toelatingsverzoek in

Ben je klaar om leraar geschiedenis, algemene economie, bedrijfseconomie, godsdienst en levensbeschouwing of maatschappijleer en maatschappijwetenschappen te worden? Dan ben je welkom bij de 2-jarige master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen!

Directe toelating
Heb je een relevante WO bachelor? Kijk bij de toelatingseisen hieronder of je in aanmerking komt voor directe toelating voor jouw vakspecialisatie en meld je aan. Als je aan de Hogeschool van Amsterdam de tweedegraads lerarenopleiding Maatschappijleer hebt afgerond met de minor sociaalwetenschappelijk onderzoek, dan ben je ook direct toelaatbaar voor dit schoolvak.

Toelating via de premaster
Indien je (na afronding van je bachelor) niet aan alle voorwaarden voldoet, kun je een verzoek indienen bij de Toelatingscommissie. Mogelijk kun je dan een premasterprogramma volgen om deficiënties weg te werken. Onder 'Toelatingsverzoek indienen' kun je lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Aanmelding
Pas je binnen het profiel van de opleiding? Meld je aan vóór 1 juni. Op deze pagina lees je wat daarvoor nodig is en hoe je een tegemoetkoming in de studiekosten kunt krijgen. Het startmoment voor de tweejarige lerarenopleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen is 1 september.

Inschrijving na aanmelddeadline
Als je je binnen een maand na de aanmelddeadline van 1 juni alsnog aanmeldt, dan kun je mogelijk nog geplaatst worden. Er wordt dan na aanmelding contact met je opgenomen door de toelatingscommissie. Als er een goede reden is voor de late aanmelding én er nog een stageplaats op een opleidingsschool bemiddeld kan worden (of als je een baan hebt als leraar die voldoet aan onze criteria), word je alsnog toegelaten.

Toelating en aanmelding

  • Ik heb een WO bachelor (VU-bachelordiploma, VU pre-master of bachelor bij andere universiteit)

    Toelating tot de master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen is afhankelijk van de gewenste afstudeerrichting.

    AfstudeerrichtingBacheloropleidingen
    Leraar VHO Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen
    • Politicologie
    • Sociologie 
    • Algemene Sociale Wetenschappen
    • Bestuurskunde VU/FSW Bestuurs- en Organisatiewetenschap + minor Sociologie of Politicologie VU/FSW Culturele Antropologie + minor Sociologie of Politicologie VU/FSW
    • Communicatiewetenschap + minor Sociologie of Politicologie
    Leraar VHO Geschiedenis
    • Geschiedenis
    Leraar VHO Godsdienst en Levensbeschouwing
    • Theologie en Religiewetenschappen
    Leraar VHO Algemene economie
    • Economie en Bedrijfseconomie - track Economics
    Leraar VHO Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid
    • Economie en Bedrijfseconomie - track Marketing of track Accounting of track Finance
    • Bedrijfskunde International Business Administration

    Als je nog niet aan deze eisen voldoet, ben je niet rechtstreeks toelaatbaar. De toelatingscommissie kan een op maat gemaakt pre-masterprogramma voorschrijven om vakinhoudelijke deficiënties weg te werken.

  • Toelatingsverzoek indienen

    Vragen of verzoeken aan de Toelatingscommissie richt je aan de ambtelijk secretaris via lerarenopleidingen@vu.nl. Deze legt je verzoek voor aan de Toelatingscommissie en koppelt de beslissing daarna aan jou terug. De Toelatingscommissie streeft ernaar binnengekomen verzoeken binnen 4 weken (20 werkdagen) na ontvangst af te handelen. In de zomerperiode (vanaf 1 juli) houdt de Toelatingscommissie een termijn aan van 6 weken.

  • Aanmelden

    Wie toegelaten wil worden tot de masteropleiding Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen of pre-master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen moet zich vóór 15 juli* aanmelden via Studielink

    Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor het vu.nl dashboard; hier rond je je aanmelding af. Vul bij specialisatie de gekozen specialisatie in.

    Voordat je je inschrijft, raden wij je aan de procedure eerst aandachtig door te lezen omdat je verschillende documenten moet uploaden, namelijk je diploma, cijferlijst, vakbeschrijvingen, cv en motivatiebrief. 

    Nadat je de volledige aanmeldingsprocedure hebt afgerond, beoordeelt de Toelatingscommissie van de lerarenopleiding je inschrijving. Indien je toelaatbaar wordt bevonden, geven zij een officiële ‘toelatingsverklaring’ af. Je ontvangt hierover via Studielink bericht.

    Aanmelden voor de premaster gaat via Studielink. De naam van de premaster is: premaster Lerarenopleidingen voortgezet onderwijs. Het is handig om te zoeken op ‘voortgezet onderwijs’, ‘Vrije Universiteit Amsterdam’ en ‘WO Bachelor’. 

    * Inschrijving na aanmelddeadline
    Als je je binnen een maand na de aanmelddeadline van 15 juli alsnog aanmeldt, dan kun je mogelijk nog geplaatst worden. Er wordt dan na aanmelding contact met je opgenomen door de toelatingscommissie. Als er een goede reden is voor de late aanmelding én er nog een stageplaats op een opleidingsschool bemiddeld kan worden (of als je een baan hebt als leraar die voldoet aan onze criteria), word je alsnog toegelaten.

  • Kosten en studiefinanciering

    De kosten voor de Master Educatie zijn vrijwel altijd gelijk aan het (wettelijk) collegegeld. Collegegelden worden per jaar vastgesteld.

    Als je voldoet aan de daarvoor geldende regels, kom je in aanmerking voor verlengde studiefinanciering. Ook is er een regeling voor tegemoetkoming in de kosten als je geen studiefinanciering meer ontvangt. Tenslotte is er de Lerarenbeurs. Meer informatie hierover vind je op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Snel navigeren website Universitaire Lerarenopleidingen

Contact opnemen

Vragen over de Universitaire Lerarenopleidingen? Ons telefonisch spreekuur is op maandag & donderdag van 10.00 - 12.00 uur via 020-5989210

Of e-mail ons via lerarenopleidingen@vu.nl.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam