Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer hoe macht werkt

Wil jij graag je steentje bijdragen om de wereld ten goede te veranderen? Houd je van pittige debatten over onderwerpen die er écht toe doen? Kun je kritisch kijken naar je eigen opvattingen en sta je open voor perspectieven die anders zijn dan die van jezelf?

Dan is de studie Political Science: Global Politics iets voor jou. 

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen met een Nederlandse vooropleiding

  Vwo-diploma
  Aan de VU kun je met de volgende vwo-profielen Political Science: Global politics studeren:

  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

  Hbo propedeuse
  Het volgende deelcertificaat dient aanvullend te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Engels

  Hbo bachelor
  Het volgende deelcertificaat dient aanvullend te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Engels*

  *Geldt uitsluitend bij behaalde Nederlandstalige hbo-bachelor

  Ouder dan 21?      
  Voldoe je niet aan één van bovenstaande opleidingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om op grond van het toelatingsonderzoek te kunnen worden toegelaten tot de opleiding. Raadpleeg de toelatingsonderzoek pagina voor meer informatie over de aanmelddeadline en de kosten.

  De volgende deelcertificaten dienen te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Engels
  • Wiskunde A, B of C

  Deficiënties op 6 vwo-niveau wegwerken? 
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je aan via Studielink, houd hierbij rekening met de aanmelddeadlines. Rond daarna direct je aanmelding tot 100% af via je persoonlijke dashboard op VU.nl.

  In Studielink selecteer je het programma Politicologie – in VUnet kun je vervolgens aangeven dat je de Engelstalige track Global Politics wilt volgen. Staat je Studielink ingesteld op Engels? Dan selecteer je Political Science. 

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Als je wilt instromen met een buitenlands diploma (bijvoorbeeld een IB Diploma) voor een Engelstalige opleiding verloopt je aanmelding via het International Office. Wij zullen vaststellen of jouw vooropleiding aan een aantal voorwaarden voldoet. Als je nog niet aan de voorwaarden voldoet, maar je verwacht dat dit in de toekomst wel zo is (zoals het behalen van je diploma), kun je je al aanmelden. Na het bekijken van je aanmelding zullen we jou het toelatingsbericht sturen waarin de voorwaarden voor toelating staan genoemd.

  Zie voor verdere informatie over de toelatingseisen de Engelstalige pagina

  Aanmelddeadline:

  De aanmelddeadline voor non-EU/EEAstudenten is 1 april en voor EU-studenten is de deadline 1 mei. Heb je een niet-Nederlandse nationaliteit? Dan kom je wellicht in aanmerking voor huisvesting via de International Office Accommodation Services. We raden dan een vroege aanmelding aan.

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

  In Studielink selecteer je het programma Politicologie – in het VU dashboard kun je vervolgens aangeven dat je de Engelstalige track Global Politics wilt volgen. Staat je Studielink ingesteld op Engels? Dan selecteer je Political Science. Let op: als je je diploma buiten Nederland behaalt geldt er een application fee van €100.

  Vragen?
  Neem dan contact op met de International Student Advisor van dit programma:

  E-mail: bachelors.fss@vu.nl

 • VU Studiekeuzecheck

  Check je studiekeuze

  Als je een opleiding hebt gekozen, dan kun je via VU Studiekeuzecheck ervaren of de studie écht bij jou past en overeenkomt met het beeld en de verwachtingen die je hebt. VU Studiekeuzecheck is een onderdeel van de aanmeldprocedure voor alle bacheloropleidingen van de VU.

  De digitale vragenlijst van de studiekeuzecheck is onderdeel van het centrale aanmeldproces. De opleiding organiseert daarnaast nog de Studiekeuzecheck-activiteit. De studiekeuzecheck-activiteit zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 9 juni 2023 op de VU campus. De studiekeuzecheck-activiteit van Political Science: Global Politics is een bijeenkomst op de campus, op vrijdag 9 juni in het Hoofdgebouw. Je wordt om 12:30 uur verwacht in zaal HG-02A00. De bijeenkomst is uiterlijk om 16:00 uur afgelopen. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor de Studiekeuzecheck, met daarin een link naar de Canvas-pagina. Op Canvas (onze digitale leeromgeving) staan voorbereidende opdrachten; meer informatie over het leven als student en andere handige informatie die jou voorbereiden op deze studie. Mocht je niet bij de activiteit op 9 juni aanwezig kunnen zijn, doe dan de online activiteit die op of na 9 juni op dezelfde canvaspagina geplaatst zal worden. Beide activiteiten zijn niet verplicht, maar we raden je sterk aan om deel te nemen zodat jij nog een keer kan checken of je voor jouzelf de goede studiekeuze gemaakt hebt.

  Algemene informatie over VU Studiekeuzecheck vind je hier.

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 42 EC hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367