Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word een ander soort jurist

Hoe kan het recht de weg vrijmaken voor een duurzame toekomst en hoe staat het een meer duurzame toekomst soms in de weg? Is terrorisme een kwestie van internationaal strafrecht of van internationaal veiligheidsrecht – of allebei? En welke morele verantwoordelijkheid heeft een jurist in dit soort gevallen?

Tijdens de bacheloropleiding Law in Society aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je aan de slag met maatschappelijke kwesties en bekijk je ze vanuit een juridisch standpunt. 

In groepjes doe je onderzoek naar echte, bestaande zaken die zich afspelen in de maatschappij. Dat doe je vanuit verschillende disciplines. Je benadert de zaken dus niet alleen vanuit een juridisch standpunt, maar ook vanuit een psychologisch of sociaalwetenschappelijk perspectief. Je voert dit onderzoek uit in een mixed classroom. Dat wilt zeggen dat je samenwerkt met studiegenoten van over de hele wereld. Dankzij de verschillende achtergronden leer je buiten je eigen perspectief te kijken. Bovendien hoor je van je medestudenten hoe het recht werkt in andere landen. Zo word je klaargestoomd om te werken in een internationale omgeving – denk aan ngo's, internationale organisaties en de grote advocatenkantoren.

Ontdek jouw studie Law in Society

Oud-student Parwana vertelt in deze video hoe de studie Law in Society aansluit bij haar ambitie om de wereld een eerlijkere plek te maken.

‘'Mijn belangrijkste motivatie was om de wet als middel in te zetten om voor gerechtigheid te strijden. Toen ik jong was, kon ik niet naar school. Nu er een onderwijsverbod is voor meisjes in Afghanistan, besef ik dat ik één van hen had kunnen zijn. Daarom wilde ik iets studeren waarmee ik kon opkomen voor hun rechten. Bij Law in Society focus je je niet alleen op wetgeving, maar benader je maatschappelijke issues ook vanuit een sociaalwetenschappelijk perspectief.'’

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Law in Society

Studeren aan de VU