Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Grenzeloos werken en denken

International Business Administration

Wil jij de wereld veroveren? Weet jij hoe je een uitdaging kunt aangaan en je vaardigheden kunt verbeteren? Sta jij open voor andere culturen, denkwijzen en het verkennen van de basisprincipes van succesvol zakendoen? 

Dan is de studie International Business Administration iets voor jou. Check hier of je voldoet aan de toelatingseisen en lees hoe je je aanmeldt.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Vwo-diploma
  Aan de VU kun je met de volgende vwo-profielen International Business Administration studeren:

  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij, aangevuld met wiskunde A of B

  Hbo propedeuse
  Hierbij gelden de volgende aanvullende eisen: wiskunde A of B* en Engels op 6 vwo-niveau.
  * Geldt niet voor de hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde.

  Hbo bachelor 
  Hierbij gelden de volgende aanvullende eisen: wiskunde A of B* en Engels op 6 vwo-niveau.
  * Geldt niet voor de hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde.

  Ouder dan 21?
  Ben je Nederlands, voldoe je niet aan één van bovenstaande opleidingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om via het colloquium doctum toegelaten te worden tot de opleiding. De volgende deelcertificaten dienen te worden behaald op 6 vwo-niveau: 

  • Engels
  • wiskunde A of B 
  • geschiedenis

  Deficiënties op 6 vwo-niveau wegwerken? 
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.
  Wil je je voorbereiden op het behalen van vwo- deelcertificaten? Dan kun je aanvullend onderwijs volgen op een avondschool of bij andere instellingen die onderwijs op vwo-niveau bieden.  

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Wil je je aanmelden voor dit programma en heb je een buitenlandse vooropleiding of een internationaal diploma, zoals bijvoorbeeld het IB Diploma?  

  Dan vind je de toelatingseisen en aanmeldprocedure op onze Engelstalige pagina.

  Meer weten?

  Voor vragen over aanmelden met een buitenlandse vooropleiding kun je contact opnemen met de International Student Advisor: 

  Tessa de Jong - International Student Advisor
  School of Business and Economics
  E-mail: bachelors.sbe@vu.nl 
  Tel: +31 20 59 86201

 • VU Studiekeuzecheck

  Check je studiekeuze

  Als je een opleiding hebt gekozen, dan kun je via VU Studiekeuzecheck ervaren of de studie écht bij jou past en overeenkomt met het beeld en de verwachtingen die je hebt. Met de verplichte studiekeuzecheck bekijken we of er een match bestaat. Deze check heet VU Studiekeuzecheck en bestaat uit twee onderdelen: een digitale vragenlijst als onderdeel van je aanmelding in VUnet en het tweede onderdeel is de online activiteit.

  Deze opleiding biedt de studiekeuzecheck activiteit online aan, je hoeft hiervoor niet naar de VU te komen. De activiteit wordt aangeboden op onze digitale leeromgeving Canvas. Zodra jij je aanmelding in VUnet volledig hebt afgerond en bevestigd (voortgang 100%), kun je uitgenodigd worden voor de activiteit (de logingegevens voor VUnet ontvang je na je aanmelding in Studielink). Let op: Deelname aan Studiekeuzecheck is verplicht. Dit betekent dat jij beide onderdelen (vragenlijst en online activiteit) moet afronden. Als je een van deze twee onderdelen niet hebt afgerond dan kun jij niet starten met de opleiding!

  De uitnodiging voor de activiteit wordt verzonden als je aanmelding voor je bachelor compleet is. Houd je inbox in de gaten: de uitnodiging wordt gestuurd naar het emailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer ook regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt. Na de activiteit ontvang je een advies op maat. Als je je hebt aangemeld vóór 1 mei, dan is het advies niet-bindend. Heb je je na 1 mei aangemeld voor de opleiding, dan is het advies bindend. Bij een negatief bindend advies kun je je niet inschrijven voor deze opleiding. De deadline om de activiteit af te ronden is 12 augustus 23:59 uur.

  Kijk voor meer informatie op VU Studiekeuzecheck

  Vragen over matching kun je mailen naar studiekeuzecheck.sbe@vu.nl

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 48 EC hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Coronavirus: extra informatie toelating

 • Algemene informatie

  Als gevolg van de aanhoudende COVID-pandemie kunnen zowel onze huidige als toekomstige studenten studievertraging oplopen (ondanks verschillende acties die zijn ondernomen om de voltooiing van hun programma's te vergemakkelijken). Om overgangen binnen opleidingen (BSc) en doorstroom naar vervolgopleidingen (MSc) te vergemakkelijken, is in samenwerking met de overheid en andere universiteiten opnieuw een aantal beleidsmaatregelen ontwikkeld voor het komende academisch jaar 2021-2022. 

  Let op: als je voor het studiejaar 2020 - 2021 al gebruik hebt gemaakt van de zogenaamde 'Zachte Knip' en je zit nog in dezelfde studiefase als toen, dan kom je niet opnieuw in aanmerking om hiervan gebruik te maken.

 • Huidige studenten Bachelor-opleidingen > Bindend Studieadvies (BSA)

  Conform de afspraken op landelijk niveau heeft de Vrije Universiteit besloten de BSA-norm voor alle eerstejaars studenten voor het studiejaar 2020-2021 te verlagen met 6 EC. Dus als de norm van de opleiding 42 EC is, wordt dit 36 EC in 2020-2021. En als het normaal 48 EC is, wordt dit 42 EC. 

  Voor studenten die al eerder uitstel hebben gekregen, geldt deze aanpassing niet. Zij moeten in hun eerste jaar voldoen aan de norm die gold voordat uitstel werd verleend. 

  De School of Business and Economics houdt daarnaast ook altijd doorlopend de voortgang van de studenten in de gaten en kijkt daarbij of het realistisch dat ze hun bachelor tijdig kunnen afronden en informeren studenten actief over hun voortgang. Studenten die niet voldoen aan de BSA-norm worden proactief uitgenodigd door de studieadviseurs om hun situatie te bespreken en te kijken of ze daar hulp kunnen bieden.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl