Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Welke dokter word jij?

Heb je je diploma als basisarts op zak?

Met je brede kennis en ervaring bij verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen heb je een aansprekend profiel. De meeste studenten gaan zich dan verder specialiseren binnen het ziekenhuis of steeds vaker daarbuiten. Bijvoorbeeld als verzekeringsarts, bedrijfsarts, forensisch arts, arts in de ouderengeneeskunde of als arts in de jeugdgezondheidszorg. 

De arts van de toekomst wordt omringd door geavanceerde technologie en zal steeds vaker hierdoor ondersteund worden. Het contact van mens tot mens is echter nooit te vervangen en het samenwerken met multidisciplinaire teams, zorginstellingen en gespecialiseerde klinieken neemt alleen maar toe. Vraagstukken worden complexer, mensen worden ouder, nieuwe ziektebeelden verschijnen, als arts ontwikkel je je via de dagelijkse praktijk, medische literatuur en studiedagen. Je kent jezelf en weet wat er in de maatschappij, in jouw stad of wijk speelt. Alles staat in het teken van een betere gezondheidszorg.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Bijna alle bachelorstudenten kiezen ervoor om door te gaan met de driejarige master en specialiseren zich daarna als arts-onderzoeker in een bepaald onderdeel van de geneeskunde zoals bijvoorbeeld huisarts, medisch specialist, sociaal geneeskundige, verpleeghuisarts of bijvoorbeeld arts voor verstandelijk gehandicapten.

Je gaat werken

Als basisarts kun je gaan werken in een ziekenhuis of een andere zorginstelling. Je kunt ook kiezen voor een management- of beleidsfunctie in de zorg, of je skills inzetten docent of consultant. Lees meer over de mogelijkheden op de website van Career Services