Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Dokter met beide benen in de maatschappij

Heb je je diploma als basisarts op zak? 

Met je brede kennis en ervaring bij verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen heb je een aantrekkelijk profiel. Je kunt er ook voor kiezen om door te leren en je verder te specialiseren.

Als dokter sta je midden in de samenleving en heb je contact met verschillende doelgroepen die tegen allerlei problemen aanlopen. Je moet soms onder hoge druk de juiste beslissing nemen en in levensbedreigende situaties direct kunnen handelen. De arts van de toekomst wordt omringd door geavanceerde technologie en zal steeds vaker hierdoor ondersteund worden. Het contact van mens tot mens is echter nooit te vervangen en het samenwerken met multidisciplinaire teams, zorginstellingen en gespecialiseerde klinieken zal waarschijnlijk alleen maar toenemen. Vraagstukken worden complexer, mensen worden ouder, nieuwe ziektebeelden verschijnen, als arts ontwikkel je je via de dagelijkse praktijk, medische literatuur en studiedagen. Je kent jezelf en weet wat er in de maatschappij, in jouw stad of wijk speelt. Alles staat in het teken van een betere gezondheidszorg.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Bijna alle bachelorstudenten kiezen ervoor om door te gaan met de driejarige master en specialiseren zich daarna als arts-onderzoeker in een bepaald onderdeel van de geneeskunde zoals bijvoorbeeld huisarts, medisch specialist, sociaal geneeskundige, verpleeghuisarts of bijvoorbeeld arts voor verstandelijk gehandicapten.

Je gaat werken

Als basisarts kun je gaan werken in een ziekenhuis of een andere zorginstelling. Je kunt ook kiezen voor een management- of beleidsfunctie in de zorg, of je skills inzetten docent of consultant. Lees meer over de mogelijkheden op de website van Career Services