Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontrafel waarheid en werkelijkheid

Met de bachelor Filosofie heb je een brede basis gelegd voor je toekomst. Je kunt gaan werken of kiezen voor een master aan de VU of ergens anders. Wat wil jij?

Tijdens je studie Filosofie heb je geleerd om fundamentele en kritische vragen te stellen bij maatschappelijke vraagstukken. Je hebt deze vraagstukken leren onderzoeken vanuit verschillende aspecten. Je kunt nu teksten kritisch lezen, interpreteren en evalueren. Je bent in staat academische teksten te schrijven en kan je visie in een mondelinge presentatie uiteenzetten en verdedigen. Deze kennis en vaardigheden maken je een gewilde kandidaat voor veel verschillende werkgevers. Met je bachelor diploma Filosofie op zak, kan je solliciteren op plekken als ethisch adviseur, beleidsadviseur, maar ook als docent of journalist. Uit onderzoek blijkt dat van alle geesteswetenschappen filosofie studenten de grootste kans hebben om een baan te vinden.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je helemaal toeleggen op de filosofie? Dan is het een logische stap om na de bachelor de research master Filosofie te gaan volgen.

Je gaat werken

Na het behalen van je bachelor Filosofie ben je aantrekkelijk voor tal van werkgevers en verschillende banen. De vaardigheden die je geleerd hebt tijdens je opleiding komen namelijk op veel plekken van pas. Je kunt aan de slag als beleidsadviseur op een ministerie, als ethisch adviseur in een commissie of als docent op een middelbare school.

Mogelijke functies:

  • Beleidsadviseur in een ziekenhuis
  • Redacteur
  • Journalist
  • Docent filosofie
  • Debattrainer
  • Projectmanager