Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De ethiek achter juridische systemen

Hoe gaan we om met onrechtvaardigheden uit het verleden, zoals slavernij? Wat betekent het om een vrije burger in een moderne democratie te zijn? Stel jij jezelf deze vragen over de rechtvaardigheid achter juridische aannames en wettelijke bepalingen? En heb je een juridische achtergrond? Dan ben je hier op de juiste plek.

Bij de specialisatie Philosophy of Law and Governance leer je om juridische systemen te beoordelen aan de hand van verschillende ethische standaarden. Je bestudeert de filosofie van de wetenschap en klassieke en middeleeuwse filosofie. Ook bestudeer je de filosofie van rechten en volg je jouw eigen rechtenvakken. Deze combinatie tussen rechten en filosofie maakt Philosophy of Law and Governance zeer interdisciplinair.

Deze specialisatie, van de tweejarige master Filosofie aan de VU, is speciaal ontworpen voor rechtenstudenten. De meeste studenten volgen tegelijkertijd een traditionele master in rechten. Dit is pittig, maar het is een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen. Ook is de combinatie van rechten en filosofie aantrekkelijk voor toekomstige werkgevers.

Heb je de master Philosophy of Law and Governance afgerond? Dan kan je beginnen aan een academische of juridische carrière. Omdat de opleiding focust op het ontwikkelen van een kritische houding tegenover de wet, komen alumni vaak in hogere juridische functies terecht. 

Deze opleiding is Engelstalig. Kijk voor meer informatie op de Engelstalige pagina. Daar vind je ook de toelatingseisen en meer informatie over aanmelden.