Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De ethiek achter juridische systemen

Met de masteropleiding Philosophy of Law and Governance beschik je in ieder geval over uitstekende vaardigheden in kritisch denken en analytische vaardigheden.

Je kritische houding zorgt ervoor dat je onafhankelijk kunt redeneren en dat je kunt reflecteren op zowel je eigen inzichten als die van anderen. Ook je schrijfvaardigheden zullen van topniveau zijn, en je kunt feedback geven en ontvangen over geschreven teksten – een zeer belangrijke vaardigheid voor veel beroepskeuzes.

Wat kun je doen na je Master?

Een academische carrière

Veel alumni van de opleiding Philosophy of Law and Governance besluiten binnen de academische wereld actief te blijven, we hebben zelfs een aantal alumni bij ons werken als docenten en onderzoekers binnen onze juridische filosofievakgroep van de VU Amsterdam!

Je loopbaan van start in het juridische domein

Als je liever aan de slag gaat in het juridische domein zijn er veel mogelijkheden: de focus van de opleiding om kritisch te zijn ten opzichte van de wet- en regelgeving zorgt ervoor dat onze alumni vaak belanden in juridische functies in het hogere echelon. Je kunt rechter worden, of advocaat, of onderzoeker bij een universiteit, maar ook jurist binnen een overheidsorganisatie.