Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De ethiek van medische beslissingen

Philosophy, Bioethics and Health

Wat zijn de ethische overwegingen bij palliatieve zorg en euthanasie? Waar trekken we de grens tussen het voorkomen van ernstige handicaps bij kinderen en het creëren van "designer baby's"? Wie bepaalt of de persoonlijkheid van een patiënt is veranderd na een neurologische operatie? Deze vragen komen allemaal aan bod tijdens de master Philosophy, Bioethics and Health.

De bio-ethiek is vanwege technologische ontwikkelingen enorm gegroeid. Dit leidt tot nieuwe vragen. Heb jij een achtergrond in gezondheid? En heb jij interesse in de ethiek hierachter? Dan is Philosophy, Bioethics and Health iets voor jou.

Het is een pittig programma omdat je tegelijkertijd een ander aan gezondheidszorg gerelateerd masterprogramma volgt. Maar het is ook een unieke kans: na het afronden van het programma beschik jij over interdisciplinaire kennis. Bovendien ben jij uitstekend in staat om kritisch en analytisch te denken. Dit is aantrekkelijk voor toekomstige werkgevers.

Na het behalen van jouw diploma kan je voor een academische carrière gaan. Zo hebben afgestudeerden PhD-posities behaald aan verschillende universiteiten. Liever iets anders doen? Dan kan je bijvoorbeeld ook aan de slag als beleidsmedewerker bij zorginstellingen of overheidsorganen.

Deze opleiding is Engelstalig. Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions.

Philosophy, Bioethics and Health is een specialisatie van de master Filosofie. Op deze pagina vind je meer informatie over andere specialisaties.