Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De ethiek van medische beslissingen

Wat zijn de ethische overwegingen bij palliatieve zorg en euthanasie? Waar trekken we de grens tussen het voorkomen van ernstige handicaps bij kinderen en het creëren van "designer baby's"? Wie bepaalt of de persoonlijkheid van een patiënt is veranderd na een neurologische operatie? Deze vragen komen allemaal aan bod tijdens de master Philosophy, Bioethics and Health.

De bio-ethiek is vanwege technologische ontwikkelingen enorm gegroeid. Dit leidt tot nieuwe vragen. Heb jij een achtergrond in gezondheid? En heb jij interesse in de ethiek hierachter? Dan is Philosophy, Bioethics and Health iets voor jou.

Het is een pittig programma omdat je tegelijkertijd een ander aan gezondheidszorg gerelateerd masterprogramma volgt. Maar het is ook een unieke kans: na het afronden van het programma beschik jij over interdisciplinaire kennis. Bovendien ben jij uitstekend in staat om kritisch en analytisch te denken.

Na het behalen van jouw diploma kan je voor een academische carrière gaan. Zo hebben afgestudeerden PhD-posities behaald aan verschillende universiteiten. Ook kan je aan de slag als beleidsmedewerker bij zorginstellingen of overheidsorganen.

Deze opleiding is Engelstalig. Kijk voor meer informatie op de Engelstalige pagina. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op deze pagina.

Philosophy, Bioethics and Health is een specialisatie van de master Filosofie. Hier pagina vind je informatie over andere specialisaties.

Op deze pagina vind je de FAQ over de combinatie van de master Philosophy, Bioethics and Health met Geneeskunde.