Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de relatie tussen mensen en de economie

De meeste afgestudeerde bachelors Economie en Bedrijfseconomie kiezen ervoor om nog een masteropleiding te volgen die aansluit op hun specialisatie.

Daarna ben je erg aantrekkelijk voor een werkgever in het (inter)nationale bedrijfsleven, bij de overheid en organisaties zoals de Europese Commissie, de Wereldbank en het Centraal Planbureau. Of je start je eigen bedrijf. Waar je ook terechtkomt, dankzij je brede en analytische kijk op de wereld en je eigen specialisme weet je waarde toe te voegen in de meest uiteenlopende beslissingsprocessen en formuleer je goede oplossingen voor allerlei economische vraagstukken.

Wil je weten welke banen er zijn als afgestudeerd econoom? Lees dan hier over de verschillende opties bij een bierbrouwerij. En zie meteen de verschillen met verwante opleidingen. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Kies je ervoor om verder te studeren? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een master in:

Wil je accountant worden, dan volg je vervolgens nog een post-masteropleiding accountancy. Wil je verder in de wetenschap? Dan volg je nog een promotietraject van drie jaar.

Je gaat werken

Na je bachelor kies je er waarschijnlijk voor om eerst nog een masteropleiding te volgen die aansluit op je specialisatie. Vervolgens ben je zeer waardevol voor werkgevers, dankzij jouw analytische denkwijze, je kwantitatieve onderzoeksvaardigheden en je toegespitste kennis in jouw vakgebied. Daarna ga je werken, bijvoorbeeld als ondernemer, portfolio manager, accountant, financieel manager, marketeer of beleidsadviseur.

Weet je dat de School of Business and Economics van de VU een eigen Career Services afdeling heeft? Hier kun je onder meer terecht voor op je toekomstige werkgebied toegespitste hulp bij het vinden van een stageplek.