Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Sta vooraan in de communicatierevolutie

Afgestudeerd als communicatiewetenschapper, en dan? 

Na de bachelor Communicatiewetenschap kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in de meest uiteenlopende functies.

Tijdens jouw studie heb je geleerd om kritisch naar communicatie te kijken. Je zult nooit meer klakkeloos het nieuws tot je nemen, herkent strategie├źn van politici en weet hoe jouw wereld verandert door communicatie van buitenaf.

Je hebt geleerd teksten te analyseren, kunt verborgen boodschappen ontdekken en weet hoe je maatschappelijke communicatieproblemen moet oplossen. Een beroep als woordvoerder bij een politieke partij of communicatieadviseur bij een organisatie sluit dan ook goed aan op de bachelor Communicatiewetenschap.  

Tilo Hartmann, universitair hoofddocent Communicatiewetenschap

Tilo Hartmann, universitair hoofddocent Communicatiewetenschap

"Media kunnen steeds beter op onze zintuigen inspelen, zodat de illusies ook steeds overtuigender worden."

Tilo Hartmann is universitair hoofddocent bij de afdeling Communicatiewetenschap. Hij houdt zich bezig met de grens tussen de werkelijkheid en virtual reality, met name in videogames.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je helemaal toeleggen op Communicatiewetenschap? Dan is het een logische volgende stap om na je bacheloropleiding de gelijknamige master Communicatiewetenschap te volgen. 

Doordat je tijdens de bachelor veel onderzoeksvaardigheden en methoden leert, sluit Communicatiewetenschap ook goed aan op andere masters aan de VU, zoals:

Je gaat werken

Met een bachelor Communicatiewetenschap op zak ben je multi-inzetbaar. Organisaties zoals Greenpeace, politieke partijen en Shell kunnen niets bereiken zonder goede communicatie, en goede projecten gaan mis als er slecht wordt gecommuniceerd. Jij kunt bij zulke organisaties aan de slag als communicatieadviseur, socialmediaredacteur of webcare-specialist.