Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sta vooraan in de communicatierevolutie

Afgestudeerd als communicatiewetenschapper, en dan?

Na de bachelor Communicatiewetenschap kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in de meest uiteenlopende functies.

Tijdens jouw studie heb je geleerd om kritisch naar communicatie te kijken. Je zult nooit meer klakkeloos het nieuws tot je nemen, herkent strategieën van politici en weet hoe jouw wereld verandert door communicatie van buitenaf.

Je hebt geleerd teksten te analyseren, kunt verborgen boodschappen ontdekken en weet hoe je maatschappelijke communicatieproblemen moet oplossen. Veel van onze studenten komen óf terecht bij een communicatiebedrijf, zoals een marketingbedrijf of PR-bureau, óf op de communicatieafdeling van een bedrijf als bijvoorbeeld social media analist, PR-consultant, woordvoerder of als bijvoorbeeld marketing manager.

Alumniverhalen
Wil je geïnspireerd worden door de ervaringen van voormalige studenten? Lees dan hieronder hun verhalen!

Tilo Hartmann, Professor aan de afdeling Communicatiewetenschap

Tilo Hartmann, Professor aan de afdeling Communicatiewetenschap

"Media kunnen steeds beter op onze zintuigen inspelen, zodat de illusies ook steeds overtuigender worden."

Tilo Hartmann is universitair hoofddocent bij de afdeling Communicatiewetenschap. Hij houdt zich bezig met de grens tussen de werkelijkheid en virtual reality, met name in videogames.

Tilo Hartmann

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je helemaal toeleggen op Communicatiewetenschap? Dan is het een logische volgende stap om na je bacheloropleiding de gelijknamige master Communicatiewetenschap te volgen. 

Doordat je tijdens de bachelor veel onderzoeksvaardigheden en methoden leert, sluit Communicatiewetenschap ook goed aan op andere masters aan de VU, zoals:

Beleid, communicatie en organisatie 
Sociologie
Journalistiek
Marketing 
Research master Societal Resilience  

Wil je jouw bachelor-expertise leren benutten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)  waar je een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs en een Master of Science titel haalt iets voor jou.

Je gaat werken

Met een bachelor Communicatiewetenschap op zak ben je multi-inzetbaar. Organisaties zoals Greenpeace, politieke partijen en Shell kunnen niets bereiken zonder goede communicatie, en goede projecten gaan mis als er slecht wordt gecommuniceerd. Jij kunt bij zulke organisaties aan de slag als communicatieadviseur, socialmediaredacteur of webcare-specialist.

Waar heeft de opleiding Communicatiewetenschap ons gebracht