Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Los problemen op met oog voor mensen

Na je afstuderen begrijp je de complexiteit van organiseren en besturen.

Je kunt de voorkeuren, perspectieven en belangen van organisatieleden rond een gezamenlijk vraagstuk analyseren. Ook weet je wat de gevolgen van beleid kunnen zijn én hoe afwijkingen ontstaan. Verder zie je het effect van de uitvoering van besluiten op mensen, organisaties en hun omgeving. Je hebt kennis over processen en menselijke interactie én van regels en juridische aspecten van besturen. Jij kijkt over muurtjes en bouwt bruggen tussen de verschillende spelers in een proces en helpt om samen een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Na je bachelordiploma volg je meestal nog een master. Als bestuurs- en organisatiewetenschapper vind je daarna vlot een baan, bijvoorbeeld in de rol van adviseur of manager bij de overheid, non-profitorganisaties of bedrijven.

Alumniverhalen
Wil je geïnspireerd worden door de ervaringen van voormalige studenten? Lees dan hieronder hun verhalen!

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Ongeveer de helft van de afgestudeerden kiest voor een vervolgmaster op maatschappelijk vlak, de andere helft gaat meer de businesskant op. Je kunt bijvoorbeeld de doorstroommaster Bestuurskunde of Beleid, Communicatie en Organisatie volgen, maar je kunt ook denken aan: Human Resource Management, Culture, Organization and Management, Strategy and Organisation, Economics: Public Policy of de onderzoeksmaster Societal Resilience.

Wil je jouw bachelor-expertise leren benutten als leraar in het basisonderwijs? Dan is de Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)  waar je een lesbevoegdheid voor het basisonderwijs en een Master of Science titel haalt iets voor jou.

Je gaat werken

Na je studie kun je aan de slag als beleidsadviseur bij een ministerie of zorginstelling, als consultant bij een adviesbureau of als projectleider bij een multinational. Als afgestudeerd Bestuurs- en Organisatiewetenschapper bekijk je problemen vanuit verschillende invalshoeken en weet je dat er altijd een interactie is tussen organisaties en de samenleving. Je analyseert wat nodig is bij knelpunten en kijkt kritisch naar hoe een organisatie inspeelt op uitdagingen. Jij kunt beleid en strategie formuleren en organisatieprocessen vormgeven. Je bent erg aantrekkelijk voor werkgevers, omdat je kijkt vanuit bestuurskundig én organisatieperspectief.

Waar heeft de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap ons gebracht