Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Eerste jaarcampagne VUfonds van start

7 november 2022
Onderzoek naar long-covid, de aanschaf van een unieke atlas en de restauratie van oude drukken voor de erfgoedcollecties, en beurzen voor vluchtelingstudenten. Dit zijn de drie projecten waarmee de eerste jaarcampagne van het VUfonds begin november van start gaat. Iedereen die de VU een warm hart toedraagt kan de komende maanden bijdragen aan deze bijzondere doelen.

Effectieve behandeling voor mensen met long-covid
Tienduizenden mensen in Nederland hebben te maken met long-covid: langdurige klachten na een coronabesmetting. ‘Waar bewegen normaal gesproken goed is voor mensen met chronische ziekten, worden deze mensen er juist ziek van’, zegt bewegingswetenschapper Rob Wüst. Long-covid heeft hierdoor een grote impact op de samenleving.
Lees meer over het onderzoek van Rob en zijn team en bekijk de video

Aanschaf van een unieke atlas en restauratie van oude drukken
De erfgoedcollecties van de VU zijn een rijke bron voor onderwijs en onderzoek en bieden context voor wetenschappelijke ontdekkingen. ‘Het is onze opdracht om dit erfgoed te bewaren en beschikbaar te stellen’, zegt conservator Willemien van Dijk. Ernstig beschadigde drukken moeten worden gerestaureerd en de conservatoren willen een unieke atlas aanschaffen.
Lees meer over dit academisch erfgoed en bekijk de video

Beurzen voor vluchtelingstudenten
‘Je kunt je geschiedenis niet veranderen, maar wel je toekomst opbouwen’, zegt voormalig vluchtelingstudent Omar Hammad. Woorden die precies weergeven waar het bij dit project om gaat: ervoor zorgen dat alle studenten de kans krijgen om zich ten volle te onplooien en succesvol te zijn, ongeacht hun herkomst. Met relatief kleine studiebeurzen zijn vluchtelingstudenten al snel geholpen.
Bekijk het verhaal van Omar en bekijk de video

Bekijk het overzicht van de afzonderlijke projecten en draag bij