Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

A Better World@VU

A Better World at VU

In de tentoonstelling A Better World@VU tonen VU-studenten en -medewerkers duurzame projecten en initiatieven die een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Het is een grote uitdaging om van de aarde een betere plek te maken. Als je je verdiept in de duurzame ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties voor 2030 wil bereiken, dan is er nog een grote slag te maken. De VU-community ziet die urgentie en kijkt continu op welke manier het onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering kan bijdragen aan het bereiken van deze doelen. Door kennis van zaken, een open blik, ondernemende houding en multidisciplinaire aanpak werken wij samen aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Het is onze missie verantwoordelijkheid te nemen voor mens en planeet.

De tentoonstelling A Better World@VU neemt je mee naar zestien duurzame projecten en initiatieven die gekoppeld zijn aan een of meerdere Sustainable Development Goals (SDG's). Het zijn initiatieven die inspireren en motiveren. Initiatieven die aanzetten tot nadenken en actie. Initiatieven die echt het verschil maken. 

Ga bijvoorbeeld mee op reis naar de Arctische kust met VU onderzoekers Fleur en Lina en ontdek waarom zij het vrijgekomen materiaal uit permafrost onderzoeken. Luister naar VU-student Beatrice en ontdek hoe een wiskundig 3D model het gebruik van proefdieren in geneesmiddelenonderzoek kan verminderen. En lees hoe de Ecosia Challenge bijdraagt aan het planten van bomen over de hele wereld. 

“Laat je inspireren door de video's, podcasts en interviews die het werk van VU-studenten en -medewerkers tot leven brengen."

Projecten in de spotlight

Podcast: CO₂-assistant

De manier waarop we met de natuur en het milieu omgaan heeft enorme invloed op onze (geestelijke) gezondheid. In het curriculum van de opleiding Geneeskunde wordt hier echter weinig aandacht aan besteed. Dat moet veranderen vinden geneeskundestudenten Sarah, Philip, Gabrielle en de rest van de leden van het team van CO₂-assistant. 

Beluister de podcast

Interview: Brighter Futures

In Brighter Futures wordt alles gedaan om vluchtelingstudenten in de Bekaa regio in Libanon een hoopvollere toekomst te geven. Met onderwijsprogramma’s en psychosociale hulp bundelen docenten van de LEARN! Academy en lokale instellingen hun krachten. 

Lees het interview

Eroding Arctic Coastlines

In Eroding Arctic Coastlines onderzoeken Fleur van Crimpen, dr. Lina Madaj en dr. Jorien Vonk samen met Canadese partner Dustin Whalen wat er met permafrost materiaal in afkalvende kusten gebeurt. In permafrost zit organisch materiaal dat door de warmere temperaturen omgezet kan worden in koolstof.

Strong roots, strong women

Bekijk hoe Liselotte Hagedoorn, dr. Toon Haer en dr. Ralph Lasage wetenschappelijke en lokale kennis combineren om de impact van overstromingen in Vietnam te verminderen. 

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten van A Better World@VU

Maak kennis met alle zestien projecten van A Better World@VU en laat je inspireren door de interviews, podcasts en video’s.

Sponsoren en partners

Wil je meer weten over A Better World@VU?

Neem contact met ons op

ABetterWorld@VU.nl