Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Kennisexperts Kinderobesitas

Care for Obesity

De ambitie van het project Care for Obesity is optimale ondersteuning en zorg voor alle kinderen met (een hoog risico op) obesitas.

Doel hiervan is, middels duurzame verbetering van de leefstijl, het bevorderen van hun fysieke gezondheid, kwaliteit van leven en maatschappelijke participatie. Dit doen we door wetenschappelijk onderzoek en het bruikbaar maken van onderzoeksresultaten voor- én in samenwerking met beleid en praktijk. We streven naar het realiseren van vraaggestuurde, toegankelijke, passende en bekostigde ondersteuning en zorg voor kinderen (0-19 jaar) met àlle niveaus van overgewicht en obesitas en hun ouders/verzorgers.

Wij werken aan een solide pakket van kennis over ondersteuning en zorg voor kinderen met (een hoog risico op) obesitas. Dit pakket bestaat uit relevant wetenschappelijke onderzoek en producten die bruikbaar zijn in de praktijk. We hebben een sterke focus op het realiseren van zowel wetenschappelijke als maatschappelijke impact. 

De komende jaren werken we onder meer aan onderzoek in het kader van de netwerkaanpak voor kinderen met (een hoog risico op) obesitas, het ontwikkelen van scholingen en het herzien van de landelijke overkoepelende richtlijn en zorgstandaard voor obesitas.

Over Care for Obesity

Onderzoek met maatschappelijke impact

Ons onderzoek richt zich op de ondersteuning en zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas binnen vier thema's:

Lees meer over ons onderzoek of het bestellen van materialen

Onderzoek uitgelicht

Meer over Care for Obesity

Partners

Volg ons ook op social media