Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VUvereniging

De VUvereniging is een maatschappelijk netwerk voor iedereen die een band heeft met de Vrije Universiteit Amsterdam en het VU Medisch Centrum en zich betrokken voelt bij de activiteiten die we ontplooien.

Doel
De VUvereniging heeft als doel om de relatie tussen maatschappij en wetenschappelijk onderzoek, hoger onderwijs en patiëntenzorg te bevorderen. Met name waar het onderwerpen als levensbeschouwing, cultuur en samenleving betreft.

Activiteiten
Door middel van diverse bijeenkomsten, zoals lezingen, debatten of andere publieksevenementen brengen we de maatschappelijke relevantie en zingeving van wetenschap voor een groot publiek onder de aandacht. Daarnaast draagt de VUvereniging actief bij aan onderwijs, onderzoek en het uitdragen van kennis. Dit doet zij middels het verstrekken van beurzen, fondsen en subsidies en het (mede) financieren van bijzondere leerstoelen.

Meer informatie
Op de website van de VUvereniging vind je alle informatie over de vereniging en een agenda met actuele activiteiten en thema’s. Tevens staat er informatie over de doelen die de VUvereniging steunt en kun je lid worden.