Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Physics: looking further

Natuur- en Sterrenkunde

Onze afdeling bestaat uit 40 onderzoeksmedewerkers, 4 (fte) docenten, 6 technici (exclusief de workshops in electronica en mechanica), 75 postdocs en PhD-studenten en 350 studenten die bachelor- en masteropleidingen volgen in Natuurkunde, Medische Natuurwetenschappen en Science, Business and Innovation.

De wereld staat voor grote uitdagingen. Natuurkundigen spelen een belangrijke rol bij het vinden van oplossingen. Grondstoffen raken op, terwijl de vraag naar olie toeneemt. Dus er moeten nieuwe energiebronnen en energiedragers worden gevonden. Mensen worden ouder, en er zijn steeds meer mensen op de aarde. Door de fysica van cellen en organismen te ontrafelen, kunnen we nieuwe medische technieken ontwikkelen. En ontdekken we nieuwe methoden om voedsel of energie te maken volgens van de biologie afgekeken manieren.

Natuurkunde aan de VU staat daarom in het licht van Leven en Energie. Dit geldt ook voor de opleidingen die de afdeling Natuur- en Sterrenkunde verzorgt. Met de fundamentele kennis die studenten tijdens hun opleiding verwerven, kunnen ze een bijdrage leveren aan de wetenschap en de maatschappij voor nu en in de toekomst. Afgestudeerden van de VU werken als onderzoeker aan universiteiten en onderzoekscentra en bij bedrijven zoals Philips, Oce, ASML, Shell en Accenture.

Meer informatie vind je op de Engelstalige website.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Stuur een e-mail naar natsecr.beta@vu.nl