Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verdiep u in het fundament van contractenrecht

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de leergang Verdieping contractenrecht.

Deze leergang start 4 november 2024.

Data bijeenkomsten en planning
De bijeenkomsten zijn op maandag 4, 11, 18 en 25 november, 2, 9 en 16 december 2024.
Bekijk de planning najaar 2024 (.pdf )met de onderwerpen en docenten per bijeenkomst.

Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Per e-mail ontvangt u uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.

Interesse? Ontvang de nieuwe planning in uw mailbox
Heeft u interesse en wilt u een e-mail ontvangen zodra de nieuwe planning, data voor vrijblijvende informatiebijeenkomsten of andere gegevens over deze leergang beschikbaar zijn? Laat dan uw gegevens achter op dit interesseformulier

Inschrijven
Via het online inschrijfformulier.

Locatie
Deze leergang vindt plaats aan de VU Amsterdam.
De colleges van deze leergang zijn erop ingericht om op locatie aan deel te nemen. De kwaliteit van het onderwijs staat bij de VU Law Academy altijd voorop en onze docenten geven er dan ook de voorkeur aan dat u bij alle colleges op locatie aanwezig bent. Interactie tussen docent en cursisten en cursisten onderling speelt een belangrijke rol in de overdracht en in het delen van kennis en ervaringen. Daarnaast is uit onderzoek onder onze cursisten gebleken dat juist om deze reden de behoefte aan fysiek onderwijs zeer groot is. 

Voor deelnemers die in het Caraïbisch gebied verblijven is er in sommige gevallen de mogelijkheid om deze leergang op afstand te volgen. Heeft u interesse neem dan contact met ons op via vulaw@vu.nl.

Groepsgrootte
Maximaal 25 deelnemers.

Prijs
De prijs voor de leergang is €2.950,- (prijs 2024). Dit bedrag is vrijgesteld van btw en inclusief het digitale cursusmateriaal. 

- Voor deelnemers afkomstig van de partners binnen ZIFO geldt een prijs van € 2.700,- (prijs 2024). Deze korting geldt niet in combinatie met andere kortingen.
- Bent u lid van de Pratizijns-sociëteit? Dan komt u in aanmerking voor korting. Zie het overzicht met de actuele kortingen. Bekijk hier onze actuele kortingen.

Literatuur
Het cursusmateriaal en de hand-outs worden digitaal aangeboden op de digitale leeromgeving Canvas.
Dit materiaal bevat deels ook oudere uitspraken wanneer deze de basis vormen voor het huidige contractenrecht, omdat hiermee de grondslagen van het contractenrecht helder uiteen kunnen worden gezet.

Punten
21 opleidingspunten voor De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
Deze leergang valt onder het hoofdrechtsgebied Verbintenissenrecht volgens de Nederlandse Orde van Advocaten.

Kwaliteitsgarantie
De VU Law Academy is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze leergangen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). 

Diploma
U ontvangt een certificaat van deelname na afloop van de leergang als u aan tenminste vijf van de zeven bijeenkomsten heeft deelgenomen. Aan de leergang is geen examen verbonden.

Gerelateerd aanbod 

Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Inhoud
Resultaat

Veelgestelde vragen

 • Vraag 1: Indien ik ziek ben, kan ik het college dan online volgen?

  Als u ziek bent dient u dit tijdig door te geven aan de leergang coördinator. U krijgt dan de mogelijkheid om online met het college mee te kijken en te luisteren. Het is echter niet mogelijk om actief deel te nemen aan discussies en u kunt geen vragen stellen aan de docent (mondeling of via de chat). Bent u advocaat en wilt u NovA opleidingspunten ontvangen voor online aanwezigheid tijdens dit college, dan is dit mogelijk. U ontvangt dan na afloop van het college drie multiple choice vragen waarvan u er ten minste twee juist dient te beantwoorden voor de toekenning van de NOvA opleidingspunten.

  Tevens zal de powerpointpresentatie geplaatst worden op onze digitale leeromgeving Canvas.

 • Vraag 2: Indien ik na het lezen van de website nog een vraag heb, bij wie kan ik deze stellen?

  Als u na het lezen van de informatie op de website nog extra informatie wilt ontvangen, kunt u telefonisch contact opnemen met de VU Law Academy via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

 • Vraag 3: Gelden er specifieke toelatingseisen voor deze leergang?

  Voor de leergang verbintenissenrecht gelden specifieke toelatingseisen. 

  • advocaten met een algemene praktijk die hun algemene en actuele kennis van de basisleerstukken van het verbintenissenrecht willen verdiepen om deze beter te kunnen benutten; 
  • advocaten met een gespecialiseerde praktijk die hun specialistische kennis willen aanvullen met algemene kennis over het verbintenissenrecht zodat zij die binnen hun specifieke praktijk optimaal kunnen gebruiken; te denken valt aan arbeidsrecht, verzekeringsrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, huurrecht en aansprakelijkheidsrecht;  
  • bedrijfsjuristen die met contracten- en onrechtmatige daadsrecht te maken hebben.

  Aan de leergang kunnen ook andere academici deelnemen op voorwaarde dat zij door opleiding of werkervaring de leergang op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Dit wordt vooraf beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek. U kunt uw cv mailen naar: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar u binnen twee weken te informeren. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met mw. Monique Becker via m.becker@vu.nl of +31 20 598 3694. 

 • Vraag 4: Ik heb een vraag over een factuur of een betalingstermijn, waar kan ik deze vraag stellen?

  Vragen over de factuur of de betalingstermijn kunt u stellen door het sturen van een e-mail naar: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vragen binnen twee werkdagen te behandelen. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Herweijer via 020 598 6255. 

 • Vraag 5: Hoe weet ik of er nog plaats is bij de leergang?

  Om u de meest actuele gegevens te kunnen verstrekken, raden wij u aan contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 598 6255. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. 

 • Vraag 6: Wanneer ontvang ik het cursusmateriaal?

  Wij streven ernaar het digitale cursusmateriaal twee weken voor aanvang van het college in de digitale leeromgeving Canvas te plaatsen.

 • Vraag 7: Ik wil mijn inschrijving wijzigen of annuleren, waar kan dat?

  Zie onze annuleringsvoorwaarden, die staan vermeld in de Algemene Voorwaarden van de VU Law Academy. In de annuleringsvoorwaarden is beschreven of u uw inschrijving kunt wijzigen en welke termijnen aan de annulering zijn verbonden.

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl.

Of bel Monique Becker op 020-598 21 03.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto