Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Omgaan met talige en culturele diversiteit

Korte opleiding op maat Inclusief lesgeven in de NT2-klas

In de NT2-klas komen mensen van allerlei culturen en talen samen om Nederlands te leren en Nederland te leren kennen. Hoe vanzelfsprekend diversiteit ook mag zijn in het NT2-veld, inclusie volgt er niet zomaar uit voort.

In inclusief onderwijs worden alle betrokkenen gezien en gehoord. Er is ruimte voor een veelheid aan perspectieven en ervaringen, ook als die afwijken van ‘de standaard’. Dat is lang niet altijd makkelijk en inclusie is vaak hard werken voor docent en cursist, maar meertaligheid en culturele diversiteit bieden ook kansen. Merk je dat je soms niet goed weet hoe je kunt omgaan met verschillen? Wil je je diversiteitscompetentie vergroten? Heb je behoefte aan meer bewustzijn, kennis en praktische handvatten? Dan is deze korte opleiding iets voor jou.  

Voor wie?  
NT2-docenten met minimaal enkele jaren werkervaring, bij voorkeur gecertificeerd.
Je bent werkzaam in de ISK of in het NT2-volwassenenonderwijs. Je geeft tijdens de opleiding les aan een NT2-groep zodat je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren.

Teamopleiding, maatwerk en incompany
Momenteel is deze opleiding alleen beschikbaar als training voor teams, naar keuze op de VU of op locatie verzorgd door ervaren trainers van VU-NT2. Heb je interesse? We maken graag vrijblijvend een (bel)afspraak om je wensen te bespreken.

Meer over deze opleiding
Inhoud
Praktische informatie

Informatie open inschrijving of maatwerk

Heb je vragen over een opleiding of cursus in open inschrijving?

Stuur dan een mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel 020 598 63 98 (maandag t/m vrijdag 13.00 - 15.00 uur)

Meer weten of maatwerk of incompany?

We maken graag vrijblijvend een (bel)afspraak om je wensen te bespreken voor maatwerk en/of incompany. Neem contact op met Rachel Zuilhof, adviseur NT2 op maat via r.m.zuilhof@vu.nl