Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nederlands voor werk en studie - avondcursus in 6 modules

Wil je Nederlands leren in de avond, met vijf tot zeven uur zelfstudie per week? Deze semi-intensieve cursus is voor beginners en gevorderden. Je kunt kiezen uit zes modules, van A1 tot en met B2.

De modules Nederlands voor werk en studie starten vier keer per jaar en je hebt twee keer per week les. Na twee modules van acht weken heb je een goede beheersing van de basis. Na zes modules ben je in staat moeilijke teksten te begrijpen, vloeiend en correct Nederlands te spreken, je mening te geven en deel te nemen aan discussies. 

Tijdens de cursus leer je niet alleen de Nederlandse taal kennen, maar ook de cultuur, maatschappij en politiek. Daarnaast maak je kennis met Nederlandse tradities, zoals Koningsdag en Sinterklaas!

LET OP: JE KUNT JE VAN 1 TOT EN MET 15 JUNI 2024 INSCHRIJVEN VOOR DE CURSUSSEN DIE STARTEN IN SEPTEMBER 2024.

Reacties van deelnemers:

  • “Mijn doel was om comfortabel Nederlands te kunnen spreken en ik merk dat ik me al een stuk zelfverzekerder voel in het spreken. Ik kijk daarom uit naar de vervolgmodules!”
  • “Ik wist niet dat het mogelijk was om zoveel te leren in zo’n korte tijd! Alles wat we hebben geleerd is heel handig voor het dagelijkse leven.”
  • “Het materiaal en de oefeningen die de docenten maakten waren erg goed. Hoewel ik meestal geen fan ben van taalcursussen na een werkdag van 8 uur, heb ik meestal veel plezier gehad en veel geleerd.”
  • “Ik ben zeer tevreden over de cursussen van de VU. Mijn derde cursus zit erop hier en ik raad het iedereen aan. Vooral omdat de cursussen een zeer goed voorbereid curriculum hebben en de leraren kundig en aardig zijn.”
  • "Deze cursus helpt echt bij de integratie in de Nederlandse omgeving."
  • "Ik vond dat de thema's een grote relevantie hadden voor ons echte leven, dit maakte het interessanter. De docenten waren ook geweldig, het was altijd duidelijk wat we moesten doen."
  • "De docenten hadden de les goed voorbereid en zorgden voor een leuke, speelse afwisseling van leermethoden."

Meer informatie over deze cursus
Werkwijze  
Resultaat
Praktische informatie, kosten en inschrijving  

Wil je naast je werk of studie snel en op hoog niveau Nederlands leren?
Bekijk de Taalcursus Nederlands tot A2 (SPRINT). De cursus is identiek aan Nederlands voor werk en studie, maar het tempo ligt twee keer zo hoog: je doet module 1 (ERK niveau 0-A1) en module 2 (A1-A2) in 8 weken in plaats van in 16 weken. 

Ben je VU-student?
Speciaal voor VU-studenten is er Basic Dutch on Campus. Met de avondcursus 'Basic Dutch on Campus' leer je in 8 weken onder andere om jezelf voor te stellen, boodschappen te doen, een maaltijd te bestellen en een praatje te maken met studenten en docenten. 

Contact opnemen

Voor informatie over inschrijving ga je naar

de webpagina Inschrijven

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)