Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Curriculum support

Doe mee aan onze missie om docenten sterker te maken! We bieden een breed scala aan curriculumondersteunende diensten die erop gericht zijn je te helpen bij het ontwerpen en implementeren van effectief lesmateriaal en effectieve strategieën. Laten we samenwerken om de leerervaringen van leerlingen te verbeteren.

Expert Educational Design
Merk je dat de docenten op jouw afdeling hun onderwijs willen innoveren, maar weet je niet precies waar te beginnen of hoe het op te zetten? Wil je aanhaken bij onderwijsvernieuwingen aan de VU Amsterdam en/of gebruik maken van de mogelijkheden die actief blended onderwijs, mixed classroom en breder denken bieden? Met deze cursus ontdek je de geheimen achter het duurzaam herontwerpen van onderwijs en leer je hoe je andere docenten kunt begeleiden in dit proces.

Ontwerp Ateliers
Wil je samen met onderwijsspecialisten je cursus (her)ontwerpen? Echt iets vernieuwends en baanbrekends doen, maar voordat je de sprong waagt, wil je graag overleggen met een expert om feedback en ideeën op te doen? Kom samen met je collega's naar een Design Studio en (her)ontwerp je onderwijs in één dag.

Big Ideas in Curriculum Design
Werk je aan curriculumvernieuwing of (her)ontwerp? Werk je graag samen met collega's en ben je geïntrigeerd door belangrijke vragen zoals: 'Hoe bereiden we onze leerlingen vandaag voor op de wereld van morgen?' Wil je deskundige begeleiding, praktische tools voor curriculumontwerp en de mogelijkheid om met en van elkaar te leren? En wil je uiteindelijk een compleet (her)ontworpen curriculum voor jouw opleiding in handen hebben? Meld je dan aan voor dit inspirerende en praktijkgerichte programma!

Coaching on the Job
We bieden pedagogische ondersteuning aan docenten die op onderzoek gebaseerde onderwijsstrategieën en instructiemethodes willen implementeren in hun curriculumontwerp. Onze experts bieden begeleiding bij actieve leertechnieken, onderzoekende benaderingen en gedifferentieerde instructie om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van leerlingen.

Onderwijswerkplaats
Op zoek naar snelle hulp bij jeinnovatieve ideeën en technologische behoeften in het onderwijs? Kijk dan niet verder dan de VU Onderwijswerkplaats. Ons toegewijde team van specialisten is er om je te voorzien van tijdige ondersteuning en expertise om jeideeën tot leven te brengen. Met een grondige kennis van VU Edtech en een toewijding om in de voorhoede van onderwijstechnologie te blijven, zijn we uitgerust om je te helpen bij de complexe integratie van technologie in je onderwijspraktijk.

Communities of Practice
We faciliteren communities waarin docenten kunnen samenwerken, ideeën kunnen uitwisselen en bronnen kunnen uitwisselen met betrekking tot het ontwerpen en implementeren van curricula. Deze communities bieden mogelijkheden voor voortdurende professionele ontwikkeling en collegiale ondersteuning.

Door middel van deze curriculum ondersteunende diensten stelt CTL docenten in staat om curricula te ontwerpen die de betrokkenheid van studenten bevorderen, diepgaand leren stimuleren en studenten voorbereiden op de toekomst. Of je nu een nieuw curriculum wilt ontwikkelen of een bestaand curriculum wilt verbeteren, wij zijn er om je te ondersteunen bij het ontwerpen van je curriculum.

Snelle navigatie VU Centre for Teaching & Learning

Ga hier direct terug naar de homepage van het CTL.
Veelbezochte cursussen: BKOSKOLeergang Onderwijskundig Leiderschap
Cursussen per doelgroep: junior docentendocenten met een BKOonderwijsleidersPhDs met onderwijstaken

Wil je een vraag aan een van onze medewerkers stellen? Neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker studentzaken, ctl@vu.nl.
Of bel ons op: 020 598 4263. (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00). 

Contactpersoon