Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

CTL voor PhD's met onderwijstaken

Ben je een PhD met een passie voor onderwijs en wil je je hier verder in ontwikkelen? Bij het VU Centre for Teaching & Learning (CTL) vind je aansluiting met andere PhD's en praten we over de mooie en de moeilijke dingen die je tegenkomt in het onderwijs.

Laagdrempelig én uitdagend
Door laagdrempelig je docentvaardigheden te ontwikkelen werken we samen aan het versterken van de kwaliteit van het onderwijs. Leren doe je samen. Daarom beloven we je in elk traject een veilige, inclusieve omgeving die je prikkelt tot reflectie, die uitdaagt en groei-georiënteerd is.

Voor wie
Dit aanbod is bedoeld voor PhD's die zich willen ontwikkelen in het geven van onderwijs. 

Programma's voor PhD's met onderwijstaken

  • De BKO Teaching module (4 ECTS) biedt je de tools voor een vliegende start als docent. Je ontwikkelt de competenties die nodig zijn om het leren van studenten te faciliteren met evidence-based didactische en pedagogische inhoud. Ook word je je (meer) bewust van je eigen overtuigingen over onderwijs en leren en leer je hoe je hierbij aan kunt sluiten in de wijze waarop je lesgeeft. 
  • In de BKO Start to Supervise module (1 ECTS) ontwikkel je de vaardigheden om studenten effectief te begeleiden. Zo leer je hoe supervisie proces kunt verbeteren, feedback kunt geven aan studenten, passende interventies pleegt en op een effectieve manier met hen communiceert. 
  • Sluit je liever aan bij korte, inspirerende sessies rondom een onderwijsgerelateerd onderwerp? Doe dan mee met de Spark Sessions voor PhD's die we om de andere week rond lunchtijd aanbieden vanuit de PhD Teaching Community.
  • Coaching on the job
    Wil je met iemand sparren over je onderwijs, of heb je een vraag over je onderwijspraktijk? Voor al jouw onderwijsvragen biedt het CTL coaching on the job.

Snelle navigatie VU Centre for Teaching & Learning

Ga hier direct terug naar de homepage van het CTL.
Veelbezochte cursussen: BKOSKOLeergang Onderwijskundig Leiderschap
Cursussen per doelgroep: junior docentendocenten met een BKOonderwijsleidersPhDs met onderwijstaken

Wil je een vraag aan een van onze medewerkers stellen? Neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker studentzaken, ctl@vu.nl.
Of bel ons op: 020 598 4263. (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00). 

Contactpersoon

Carin Weitering