Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Accountancy, Accounting & Control Opleidingen

Ben je op zoek naar een opleiding op het gebied van Accountancy, Accounting of Control op wetenschappelijk niveau? Dan ben je bij de VU aan het juiste adres. Wij bieden hoogstaand academisch onderwijs in combinatie met praktische en relevante kennis voor toekomstige en huidige professionals in zowel de private als de publieke sector.

Waar je ook staat in je studie of je carrière, de Vrije Universiteit biedt opleidingen aan die zelfstandig of in combinatie een route bieden naar jouw doel. Deze opleidingen bereiden je o.a. voor op beroepen als Accountant, Controller, EDP Auditer, Compliance Officer, Financieel Directeur, Belastinginspecteur of CFO.

Bekijk ons opleidingsaanbod en vind snel de opleiding die bij jouw vooropleiding of ontwikkeling past. Mocht je advies nodig hebben bij je studiekeuze dan helpen wij je graag! 

Opleidingen in Accountancy, Accounting & Control

Op het gebied van accountancy, accounting, control bieden wij de volgende opleidingen aan:

Ook bieden we nog verschillende gerelateerde en kortere cursussen aan voor permanente educatie of erkende certificaten.  

Postgraduate opleiding Accountancy (RA)

Met deze deeltijdopleiding word je in twee jaar opgeleid tot een van de beste registeraccountants in Nederland. De colleges vinden zijn op vrijdag waarin toonaangevende docenten de nieuwste ontwikkelingen van het vak behandelen. Daarnaast is de opleiding individueel gericht: het draait tenslotte om jou!

Start: September en februari
Kosten: € 5.400 per jaar
Vorm: Deeltijd (2 jaar)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina

Bekijk hier welke route bij jouw loopbaanfase past

MSc Accounting & Control

Deze opleiding bereidt je voor op een carrière in accounting en is zowel voltijd als in deeltijd te volgen. Heb je een HBO-bachelordiploma? Dan start je met de pre-master (alleen deeltijd). Met een Met een WO-bachelordiploma start je direct in de MSc Accounting & Control.

Meer informatie over de voltijd en deeltijd variant.

Bekijk hier welke route bij jouw loopbaanfase past

International Executive Master in Auditing (RA/CPA)

Een unieke samenwerking met Maastricht University en Florida State University. Door een combinatie van internationale focus, culturele ervaringen en een hoge mate van interactiviteit, leidt deze opleiding je op tot een gecertificeerd accountant.  

Start: 2023
Kosten: € 17.500
Vorm: Deeltijd (2 jaar)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina.

Controllersopleiding (Executive Master of Finance & Control)

Voor professionals die de ambitie hebben om registercontroller of CFO te worden is deze opleiding uitermate geschikt. Deze innovatieve controllersopleiding leidt je op tot de titels: MSc, EMFC en RC! Daarnaast ben je na afronding twee jaar vrijgesteld van PE-punten.

Start: September en februari
Kosten: € 12.750 per jaar
Vorm: Deeltijd (2 jaar)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina.

Certified Public Controllersopleiding (CPC)

In vier modules en een scriptie word je opgeleid tot Certified Public Controller. De opleiding focust zich op de publieke en non-profit sector en is gericht professionals met ervaring in een financiële, management- of beleidsfunctie. Bovendien verdien je met de opleiding 1680 PE-punten!

Start: September en januari
Kosten: € 23.300
Vorm: Deeltijd (2 jaar, flexibel, ook modulair te volgen)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina.

IT Audit Compliance & Advisory (RE)

Samen met medestudenten en docenten leer je meer over het verband tussen IT en accountancy. Met deze Masteropleiding leer je om multi- en interdisciplinaire vraagstukken te analyseren om zodoende opgeleid te worden tot algemeen IT-auditor.

Start: Januari en september
Kosten: Per jaargang (informatie op de opleidingspagina)
Vorm: Deeltijd (2.5 jaar)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina.

Executive Master Compliance en Integriteit Management

Deze Executive Master opleiding leert je om compliance- en integriteitsvraagstukken multidisciplinair aan te pakken. Je kunt de opleiding volledig als geheel volgen, maar kunt er ook voor kiezen om losse modules te volgen.

Start: Januari en september
Kosten: € 19.995 voor de hele opleiding of  € 5.495 per module
Vorm: Deeltijd (2 jaar)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina.

Certified Management Accountant (CMA)

Wil je het officiële CMA-examen aan het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA) halen? Deze opleiding bereid je in 30 weken voor op dit examen zodat je met veel vertrouwen het examen in kunt gaan.

Start: Januari en september
Kosten: 2 x € 1.600 (exclusief kosten bij IMA)
Vorm: Deeltijd (30 weken, 15 weken per deel)
Meer weten? Bekijk opleidingspagina.


Ook bieden we nog verschillende gerelateerde en kortere cursussen aan voor permanente educatie of erkende certificaten.  


Vragen?

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs. Op de opleidingspagina's vind je de contactgegevens.

Uniek: dubbele AACSB accreditatie

Executive opleidingen in Accounting & Control

Bekijk de opleidingen

Plan je route

Welke opleidingen voor jou van belang zijn, hangt van waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Het basistraject is als volgt:

  • Ik volg een WO-bacheloropleiding

Je eerstvolgende stap is onze MSc Accounting and Control, als voltijd- of deeltijdopleiding.

Houd rekening met de toelatingsvoorwaarden van de master bij het kiezen van keuzevakken of specialisaties in je bachelor.

Als je al weet dat je na de master door wilt gaan naar de postgraduate opleiding accountancy (RA) kun je door slim te kiezen tijdens je bachelor vaak ook al een aantal vakken doen die meetellen voor het RA-diploma ook al zijn ze niet verplicht voor instroom in de master.  Voor SBE-bachelors vind je hierover informatie op de pagina’s van de MSc Accounting and Control.  Studenten in andere opleidingen kunnen een persoonlijk advies opvragen bij de postgraduate opleiding accountancy.

  • Ik volg een HBO-bacheloropleiding

Je volgende stap is onze MSc Accounting and Control, als voltijd- of deeltijdopleiding.

Om toelaatbaar te zijn volg je eerst een premasteropleiding. De inhoud hiervan hangt af van de inhoud van je HBO-diploma.  Het premasterprogramma is opgezet als deeltijdopleiding, maar als je er geen baan naast hebt is het mogelijk het versneld te doen. Via de pagina’s van de MSc Accounting and Control vind je meer informatie over het premasterprogramma.

Als je al weet dat je na de master door wilt gaan naar de postgraduate opleiding accountancy (RA) kun je door slim te kiezen tijdens je HBO-bachelor vaak ook al een aantal vakken doen die meetellen voor het RA-diploma ook al zijn ze niet verplicht voor instroom in de master.  Je kunt hiervoor een persoonlijk advies opvragen bij de postgraduate opleiding accountancy of de International Executive Master in Auditing.

  • Ik volg een WO-master

Een WO-master, ongeacht het vakgebied, geeft toegang tot al onze  postgraduate opleidingen en vervolgcursussen op het gebied van accounting and control.  Wel is het zo dat per opleiding of cursus eisen gesteld kunnen worden wat betreft:

  • Inhoud van eerdere opleidingen waaronder de WO-master, en/of
  • Relevante werkervaring

Informatie hierover is te vinden op de pagina’s van de verschillende opleidingen.

Met name voor de postgraduate opleiding accountancy of de International Executive Master in Auditing kan het handig zijn om tijdens de WO-master je keuzevakken of specialisatie zo te kiezen dat ze meetellen voor de eindtermen van de accountantsopleiding.  Je kunt hiervoor bij deze opleidingen een persoonlijk advies opvragen.

  • Ik werk in de praktijk en wil een volgende stap zetten

Welke stap bij jou past bepaal je natuurlijk zelf.  Hoe wij je kunnen helpen vind je in het overzicht van opleidingen en cursussen op het gebied van accounting and control.

Vragen?

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs. 

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.

020-598 14 72

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Voor vrijstellingen, toelating of taaleisen kun je contact opnemen met de Examencommissie.

Volg ons op

Contactpersoon

Agnes Braam