Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Informatie bij mijn loopbaanfase in Accountancy

Waar je ook staat in je studie of je carrière, de Vrije Universiteit biedt opleidingen aan die zelfstandig of in combinatie een route bieden naar jouw doel.

Welke opleidingen voor jou van belang zijn, hangt van waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Het basistraject is als volgt:

  • Ik volg een WO-bacheloropleiding

Je eerstvolgende stap is onze MSc Accounting and Control, als voltijd- of deeltijdopleiding.

Houd rekening met de toelatingsvoorwaarden van de master bij het kiezen van keuzevakken of specialisaties in je bachelor.

Als je al weet dat je na de master door wilt gaan naar de postgraduate opleiding accountancy (RA) kun je door slim te kiezen tijdens je bachelor vaak ook al een aantal vakken doen die meetellen voor het RA-diploma ook al zijn ze niet verplicht voor instroom in de master.  Voor SBE-bachelors vind je hierover informatie op de pagina’s van de MSc Accounting and Control.  Studenten in andere opleidingen kunnen een persoonlijk advies opvragen bij de postgraduate opleiding accountancy.

  • Ik volg een HBO-bacheloropleiding

Je volgende stap is onze MSc Accounting and Control, als voltijd- of deeltijdopleiding.

Om toelaatbaar te zijn volg je eerst een premasteropleiding. De inhoud hiervan hangt af van de inhoud van je HBO-diploma.  Het premasterprogramma is opgezet als deeltijdopleiding, maar als je er geen baan naast hebt is het mogelijk het versneld te doen. Via de pagina’s van de MSc Accounting and Control vind je meer informatie over het premasterprogramma.

Als je al weet dat je na de master door wilt gaan naar de postgraduate opleiding accountancy (RA) kun je door slim te kiezen tijdens je HBO-bachelor vaak ook al een aantal vakken doen die meetellen voor het RA-diploma ook al zijn ze niet verplicht voor instroom in de master.  Je kunt hiervoor een persoonlijk advies opvragen bij de postgraduate opleiding accountancy of de International Executive Master in Auditing.

  • Ik volg een WO-master

Een WO-master, ongeacht het vakgebied, geeft toegang tot al onze  postgraduate opleidingen en vervolgcursussen op het gebied van accounting and control.  Wel is het zo dat per opleiding of cursus eisen gesteld kunnen worden wat betreft:

  • Inhoud van eerdere opleidingen waaronder de WO-master, en/of
  • Relevante werkervaring

Informatie hierover is te vinden op de pagina’s van de verschillende opleidingen.

Met name voor de postgraduate opleiding accountancy of de International Executive Master in Auditing kan het handig zijn om tijdens de WO-master je keuzevakken of specialisatie zo te kiezen dat ze meetellen voor de eindtermen van de accountantsopleiding.  Je kunt hiervoor bij deze opleidingen een persoonlijk advies opvragen.

  • Ik werk in de praktijk en wil een volgende stap zetten

Welke stap bij jou past bepaal je natuurlijk zelf.  Hoe wij je kunnen helpen vind je in het overzicht van opleidingen en cursussen op het gebied van accounting and control.

Vragen?

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs. Hieronder vind je de contactgegevens.

Uniek: dubbele AACSB accreditatie

Executive opleidingen in Accounting & Control

Bekijk de opleidingen

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact op via onderstaande gegevens.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Voor vrijstellingen, toelating of taaleisen kun je contact opnemen met de Examencommissie.

Volg ons op

Contactpersoon

Agnes Braam