De VU is de ‘hofleverancier’ van de Nederlandse financiële top

Controllersopleiding (Executive Master of Finance & Control)

Het motto van de Controllersopleiding aan de VU is al sinds jaar en dag: 'Als je weet wat je te wachten staat en daar adequaat mee om kunt gaan, ben je als executive in finance op de toekomst voorbereid'.

Volg de hoogst gewaardeerde Controllersopleiding in Nederland en word een succesvol CFO met RC-titel. Studenten waarderen de opleiding tussen de 8,5 en 9,2.

De Controllersopleiding in het kort:

• Startdatum: februari en september
  • Duur: 2 jaar (deeltijd)
  • Tijdsinvestering: 15 tot 20 uur per week
  • Colleges: vrijdag van 09.00-17.00 uur
  • Vorm: klassikaal
  • Kosten: € 21.000 exclusief literatuur
  • Titels na afronden: MSc, EMFC en RC

Bekijk alle toelatingseisen, kosten & praktische informatie

Waarom kies je voor de Controllersopleiding?

• Heb jij de ambitie om CFO te worden? Of wil je een carriere als registercontroller? Dan ben je bij de VU op de juiste plek!
  • Onze opleiding heeft de hoogste score in de Keuzegids Masters 2021 en 2022.
  • Wist je dat de Controllersopleiding aan de VU het oudste en eerste programma is wat in Nederland aangeboden wordt?
  • Maar dat je wel een innovatief programma volgt, waar we inspelen op nieuwste trends in het vakgebied?
  • Wist je dat 93 procent van onze alumni de toegevoegde waarde van deze opleiding (zeer) hoog aanprijst?
  • Wist je dat meer dan 90 procent van onze alumni een boost hebben gekregen in hun carriere na deze opleiding?
  • Wil je nog meer redenen om voor de Controllersopleiding bij de VU te kiezen? Lees dan nog even verder.

Wat maakt deze opleiding uniek?

De VU EMFC opleiding :

• Leidt op tot ‘Allround leader in finance aspiring the CFO job’.
  • Zorgt dat jouw werkgever vanaf dag 1 profiteert van jouw deelname, omdat je samen in teams werkt aan het oplossen van actuele vraagstukken uit je eigen praktijk.
  • Geeft je gedurende het collegeprogramma zeer actieve begeleiding en je krijgt op wekelijkse basis feedback op de uitvoering van het Business Project en daarmee ook de bouwstenen van je thesis. Zo kun je je thesis eerder afronden.
  • Heeft een actieve alumni-vereniging die samen met de opleiding regelmatig borrellezingen, updates en andere activiteiten organiseert voor alle inmiddels meer dan 1.750 afgestudeerden.
  • Geeft je een uitstekende beheersing van de kernvaardigheden van financials die nodig zijn voor het op orde hebben van de ‘backbone of finance’ (conform de eisen van de VRC).
  • Je krijgt de mogelijkheid gebruik te maken van een vertrouwenspersoon om advies te krijgen over uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld over het combineren van de uitdagingen van werk, privé en studie.
  • Je leert veel over uitdagingen in complexe organisaties, zowel in het profit en non-profit segment.
  • Je krijgt een flinke dosis persoonlijk leiderschaps vaardigheden, waardoor je meer impact weet te maken in organisaties.

Accreditaties

Ontdek de studie-inhoud

De volgende vier thema’s staan centraal:

1. Digitalisering en robotisering
  2. Toenemende hoeveelheden en pluriformiteit van data
  3. Fact based en evidence based plan- en besluitvorming
  4. Finance als betrouwbare operationele en strategische gesprekspartner van het management
Bekijk hier

Onderzoek binnen de Controllersopleiding

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact op met Patty Faase of Ewald Liebegut.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education