Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Toegesneden op de dynamiek van de publieke sector

Certified Public Controllersopleiding (Executive Master of Public Control)

De opleiding tot Certified Public Controller (Executive Master in Public Control*/ CPC) is toegesneden op het dynamische speelveld van de publieke en non-profitsector en geeft het brede kader om een senior positie als public controller of financial optimaal in te vullen.

In een periode van twee jaar werk je niet alleen aan een stevig fundament op bedrijfseconomisch vlak, maar ook aan je vaardigheden om de opgedane kennis over te brengen op anderen en je bewustzijn voor maatschappelijke waardecreatie. Bovendien bouw je met de studie aan een interessant en nuttig netwerk van collega public controllers.

De functie van public controller maakt in allerlei opzichten een snelle groei door. De context waarin je werkt wordt complexer, eisen en verantwoordelijkheden groter, kennis en organisatie van de beheersing van IT-systemen steeds noodzakelijker. Van jou als controller wordt verwacht dat je een breed gekwalificeerde professional bent die vanuit bedrijfseconomisch perspectief vooruit kan blikken, de juiste partners bij elkaar weet te brengen, belangen kan afstemmen en daarmee bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Vanuit deze visie is de CPC opleiding aan de VU ontwikkeld. 

De opleiding is modulair van opbouw. Daardoor is het ook mogelijk een of meer losse modules te volgen.

Opleiding tot Certified Public Controller in het kort 

Startdatum: september en januari
Duur: 2 jaar (deeltijd, flexibel in te delen); ook modulair te volgen.
Tijdsinvestering: 8 - 10 uur per week
Colleges: dinsdag (14:00 - 21:00)
Investering: € 23.300 (excl. €595 inschrijfkosten)
Vorm: klassikaal en online

Ben je al RA of RC? Dan is het mogelijk om in een verkort traject de CPC opleiding te volgen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken.

College bijwonen
Wil je alvast ervaren hoe het is om weer in de collegebanken te zitten en van onze studenten te horen hoe zij dat ervaren? Je bent welkom om al een keer aan te schuiven bij een van de colleges! Meld je aan door een mailtje te sturen naar hetzijlstracenter@vu.nl 

Waarom kiezen voor de CPC opleiding aan de VU?

  • Je leert diagnosticeren, analyseren en tot oplossingen van complexe vraagstukken te komen (die zich vaak tot over de grenzen van je eigen vakgebied en organisatie uitstrekken) en daarmee bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen
  • Vertrekpunt van alle vakken is de eigen bestuurlijke en politieke dynamiek van de publieke en non-profitsector
  • Er is veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied: zo leer je hoe Soft Controls op een effectieve wijze in te zetten zijn en is de rol en invloed van ICT en data analytics verweven door de gehele opleiding
  • Na afronding van de studie ontvang je de door de beroepsvereniging voor Public Controllers uitgegeven titel CPC
  • De opleiding geeft daarnaast recht op de titel EMPC (Executive Master of Public Control)*
  • Na afloop kun je met een kort aanvullend programma de Master of Science (MSc) in Accounting & Control afronden
  • Je bouwt een mooi netwerk van collega public controllers op en ook na je studie biedt het Zijlstra Center vele mogelijkheden om in contact te blijven met mede-studenten, docenten en een groot netwerk van public professionals, zoals bij het Zijlstra PE programma dat speciaal voor de alumnistudenten is ontwikkeld.

*Bij de Certified Public Controllersopleiding behaal je naast de CPC titel ook de EMPC titel van Executive Master in Public Control. Dit is een executive master die als onderdeel van de School of Business and Economics op 14 februari 2022 geaccrediteerd is door AACSB. De titel van EMPC is geen graad op basis van de Nederlandse Wet WHW en geeft geen recht op het voeren van de titel Master of Science.

Accreditaties

Ontdek de CPC opleiding

De opleiding tot Certified Public Controller (CPC) van de VU geeft je het brede kader om een senior positie als public controller of financial optimaal in te vullen.  Bekijk de video

Investeer in jezelf en in de samenleving

Alumni aan het woord

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
Het Zijlstra Center
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

  • Esther Siesling & Jacqueline Serry
  • Programma coördinator