Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Heldere taal in teksten en vertalingen

Heb je interesse in het optimaliseren van teksten in het algemeen en in schrijven en/of vertalen in het bijzonder?

Dan is de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen: Schrijven en Vertalen echt iets voor jou.

Check of je aan de opleidingseisen voldoet en meld je aan

 • Ik heb een Nederlandse wo-bachelor (VU-bachelordiploma, VU pre-master of bachelor bij andere universiteit)

  Wil je de afstudeerrichting Schrijven en Vertalen van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen volgen, dan moet je een universitaire bachelor hebben gedaan op het gebied van communicatie, letterkunde of taalwetenschap. 

  We bekijken per persoon of het programma voldoet aan de ingangsvoorwaarden. Zo niet, dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een pre-master. Daarnaast worden er ook eisen met betrekking tot je kennis van het Engels.

 • Ik heb een Nederlandse hbo-bachelor

  Heb je een hbo-diploma? Dan kun je niet direct instromen in de master Communicatie- en Informatiewetenschappen: Schrijven en Vertalen. De examencommissie van de opleiding beslist of je toelaatbaar bent tot het pre-masterprogramma van maximaal 30 studiepunten.

 • Aanmelden met een Nederlands diploma

  Wie toegelaten wil worden tot het masterprogramma moet zich voor 15 juli aanmelden via Studielink voor de opleiding Communicatie- en informatiewetenschappen (60 studiepunten). 

  Check eerst of je toelaatbaar bent voor deze opleiding en meld je dan pas aan.  Let op: voor deze opleiding dien je mogelijk deficiëntietoetsen af te leggen om te kunnen worden toegelaten tot de opleiding. Deze toetsen worden in juli op de VU georganiseerd, en vereisen enige zelfstudie vooraf. Meld je daarom tijdig aan, zodat er voldoende tijd is om je aanmelding te kunnen beoordelen en de eventuele zelfstudie te kunnen verrichten. 

  Als je je wilt aanmelden en inschrijven voor een masteropleiding aan de VU, dan hangt de te volgen procedure af van welke vooropleiding je hebt. Volg deze aanmeldprocedure als je een Nederlandse vooropleiding hebt.

  Wat moet je doen na je aanmelding?

  Na aanmelding in Studielink ontvang je binnen twee dagen een e-mail met je inlogcodes voor je persoonlijke dashboard op VU.nl. In je persoonlijk dashboard rond je je aanmelding af. Vul de juiste specialisatie in.

  In deze fase dien je de volgende documenten te uploaden:

  • cijferlijst (scan van origineel)
  • vakbeschrijvingen (m.n. voor de vakken in het vakgebied van de master, en op het gebied van algemene academische vaardigheden)
  • literatuurlijst (de belangrijkste literatuur die gebruikt is voor deze vakken)
  • cv

  Zorg er dus voor dat je deze al klaar hebt, wanneer je je aanmelding gaat afronden!

  Je verzoek tot toelating tot het masterprogramma wordt vervolgens door de toelatingscommissie van de Faculteit der Geesteswetenschappen in behandeling genomen. Als de Toelatingscommissie besluit dat je eerst een pre-masterprogramma moet volgen voordat je toelaatbaar bent, krijg je daarover bericht. Als je rechtstreeks toelaatbaar bent tot de opleiding, ontvang je hier bericht over van Studielink.

 • Zachte knip regeling

  Afgelopen jaren was het mogelijk om op basis van de zachte knip regeling te starten met een masteropleiding zonder een volledig afgeronde bachelor. Deze regeling is niet meer van toepassing vanaf academisch jaar 2023-2024.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Mail je vragen over toelating naar toelating.fgw@vu.nl

Voor vragen over collegegeld, Studielink, VUnet etc. neem contact op met de Centrale Studentenbalie

Heb je andere vragen?

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen van 10.00 tot 16.00)

Of stuur een Whatsappbericht naar +31682548367