Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de kracht van taal in communicatie over gezondheid

Geïnteresseerd in de rol van taal en communicatie bij het aanpakken van gezondheidsproblemen? Kies dan voor de Engelstalige specialisatie Dialogue, Health and Society.

In deze masterspecialisatie onderzoek je de invloed van taal en communicatie bij het begrijpen én oplossen van gezondheidsproblemen. Je wordt een expert in gespreks- of conversatie analyse. Je leert hoe taal wordt gebruikt in arts-patiëntinteractie, online gesprekken over duurzame voeding of maatschappelijke discussies over vaccinatie. Je loopt stage bij een gezondheidsorganisatie en stimuleert bijvoorbeeld de dialoog tussen verpleegkundigen en ouders in de zorg voor premature kinderen. Na je studie kun je veel verschillende kanten op. Word dialoogspecialist bij de World Health Organisation (WHO) of een GGD, communicatiemedewerker bij het Voedingscentrum, of ga aan de slag als sociale media redacteur bij het ministerie van VWS!

Dialogue, Health and Society is een van de specialisaties van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Deze opleiding is Engelstalig. Geïnteresseerd? Kijk voor uitgebreide informatie op de Engelstalige pagina

Podcast

Podcast

Benieuwd hoe het is om Dialogue, Health and Society te studeren? Luister naar de podcast, waarin student Saskia en docent Lotte met elkaar in gesprek gaan.

Beluister hier de podcast
Foto opname podcast van student Saskia en docent Lotte.