Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de kracht van taal in communicatie over gezondheid

Met een masterdiploma in Communicatie- en informatiewetenschappen: Dialogue, Health & Society laat je zien dat je weet hoe je interacties in het dagelijks leven op een theoretisch onderbouwde manier kunt analyseren.

Daarnaast beschik je over kennis en vaardigheden om deze inzichten te vertalen naar het gezondheidszorgdomein en ben je in staat dialoogpraktijken in dit vakgebied te ontwerpen, monitoren en boordelen. Daarnaast kun je kritisch reflecteren op dialoogtheorie en dialoogpraktijken en weet je deze te plaatsen in een breder maatschappelijk perspectief. 

Na je afstuderen beschik je over unieke kennis over hoe en waarom professionals, klanten, patiënten en burgers handelen zoals ze doen als het gaat om daadwerkelijke gesprekken die zij voeren over gezondheidskwesties, en op welke manier deze interacties kunnen worden gefaciliteerd en ondersteund.

Wil je weten wat onze alumni nu doen? Lees dan het verhaal van Lisah van Dam en Lieve van Hengel.

Wat kun je doen na je Master?

Carrièremogelijkheden

Nadat je je masterdiploma in Communicatie- en informatiewetenschappen: Dialogue, Health & Society hebt behaald, kun je aan de slag bij gezondheidszorginstituten zoals het RIVM, het ministerie van VWS, de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, verpleeghuizen, verslavingszorg, stichtingen die zich inzetten voor hartziekten of kankeronderzoek, patiëntenorganisaties, internationale ngo’s en de Wereldgezondheidsorganisatie. Er is veel vraag naar academisch geschoolde dialoog- of gespreksspecialisten in de gezondheidszorg, in de rol van:

adviseur
onderzoeker
facilitator
beleidsmaker
bemiddelaar
patiëntvoorlichter
social media-editor
webcarebeheerder
docent in het hoger professioneel onderwijs

Verder studeren – op weg naar een promotie

Na afronding van deze masteropleiding kun je verdergaan in het onderzoek met als doel te promoveren. Dit kan een uitbreiding van je masterscriptie zijn, of een heel nieuw project betreffen over een bepaald onderwerp, zolang dit maar op enige wijze verband houdt met taal en de gezondheidszorg.