Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Van taaltalent naar taalprofessional

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken

Sommige afgestudeerden beginnen voor zichzelf en halen hun eigen schrijf- of vertaalopdrachten binnen. Ze stemmen af met opdrachtgevers over het doel en de doelgroep van een tekst en werken zelfstandig aan deze opdrachten. Deze opdrachtgevers kunnen uit de non-profit sector komen (bijvoorbeeld een gemeente) maar ook uit de commerciële sector (zoals een reclamebureau).

Andere afgestudeerden vinden het leuker om bij een tekstbureau of vertaalbureau te gaan werken, waar je in een team werkt en vaak ook aan grotere en langdurigere projecten werkt. Denk hierbij aan reclamecampagnes voor bedrijven of het optimaliseren van webteksten voor een reisorganisatie of een uitgeverij. Of aan het vertalen van webteksten voor een internationaal werkend bedrijf.

Je kunt ook gaan werken bij de communicatie-afdeling van een bedrijf. Daar draag je zorg voor de interne en/of externe communicatie en doe je redactie en editing voor de website. Denk hierbij ook aan corporate story-telling.

Je gaat onderzoek doen

Het is ook mogelijk om verder te gaan met wetenschappelijk onderzoek. Als je het schrijven van je scriptie het leukste onderdeel van je studie vond, is dit iets om over na te denken. Je kunt op zoek gaan naar een aanstelling als promovendus bij een universiteit in Nederland of in het buitenland, waar je bijvoorbeeld gaat werken aan tekstwetenschappelijk of vertaalwetenschappelijk onderzoek.